De balans tussen elegantie en overkill met sieraden

Het taboe op sieraden is weggespeeld. Dat wordt bevestigd door het aantal parelkettingen die je tegenwoordig in de binnenstad tegen het lijf loopt.

Prima ontwikkeling. Want, wij zijn ook in de tijd dat het afgepoeierd werd, stiekem altijd fan geweest van het nieuwe normaal.

Zo draag je wél je sieraden

Helaas zijn er zoals altijd weer mensen die erin doorslaan. Het vinden van de balans tussen elegantie en overkill lijkt voor sommigen nog net een brug te ver. We snappen het hoor, de gemiddelde persoon is gewoon nog niet heel bekend met het perfect matchen van je outfit en sieraden. Gelukkig hebben wij vroeger iets te veel afgekeken van David Beckham en weten we precies wat goud en wat fout is. En weten we hoe je wél – en niet – een glimmende zilveren ketting draagt. Graag gedaan hè.

Zorg goed voor je sieraden

Als we iets erger vinden dan je sieraden matchen, dan zijn het wel doffe items. Als je dan toch een keer een sieraad koopt, doe je jezelf veel te kort door er niet meer naar om te kijken. Zorg goed voor je sieraden en polijst ze eens in de zoveel tijd om ze keihard te laten glanzen. Een onderhouden sieraad straalt elegantie uit, en toont ook aan dat je een man van detail bent. Om je een handje op weg te helpen, hebben we hier een paar tips.

  • Vermijd chemicaliën: parfums, haarlak en schoonmaakmiddelen tasten je sieraden aan. Vooral bij parelkettingen is dit funest.
  • Vermijd water: water zorgt er juist weer voor dat materialen als leer uitdrogen. Dus, ook als er wordt aangegeven dat je sieraad waterproof is, doe hem maar gewoon af.
  • Blijf regelmatig reinen: een zachte tandenborstel zorgt er al snel voor dat er een hoop vuil en aanslag van je sieraden wordt verwijderd.

Sieraden met symboliek

Verfijndheid draait om subtiliteit. Ook bij sieraden. Daarom zijn wij enorm fan van kettingen of armbanden die een subtiele symbolieke boodschap met zich meebrengen. Goed, hangers met initialen blijven ook voor ons nog een dingetje, maar een talisman of culturele symbolen zijn wel heel dik. Ze vertellen een verhaal, waardoor je look nog iets meer diepgang krijgt.

Zoek je persoonlijkheid op

Bij een ICT-er hoort geen opzichtige diamanten ketting om de nek te hangen. Laat dat soort geintjes maar aan de hiphopartiesten van tegenwoordig over. En als een gast van de motorclub over de weg scheurt met een hartjesketting, wordt ‘ie net zo goed in zijn gezicht uitgelachen. Het gaat erom dat je je eigen persoonlijkheid vindt. Net zoals bij een horloge het geval is, zijn kettingen en armbanden een verlengstuk van je identiteit.

Maak er een geheel van

En als je van nature al wat meer uitgesproken bent? Tja, wat ons betreft ga je dan lekker experimenteren. Een gouden accessoire vertaalt niet meteen naar het imago van een pimp. Met een beetje coördinatie tussen je sieraden en je outfit, voorkom je al snel een verkeerd beeld van jezelf. Overweeg dus de kleuren en materialen van je andere kledingstukken bij het kiezen van je sieraden. Kies goud en zilver juist bij warme tinten en donkere sieraden juist weer bij koelere.

Combineer de materialen

Als je dan toch aan het experimenteren bent, kijk dan ook eens naar andere materialen. Heel veel glimmende materialen op elkaar spreekt al vaak ‘overkill’ uit, terwijl een combinatie van verschillende materialen juist heel goed kan werken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van leren details aan je ketting of armband en mix gepolijst met ruwe texturen voor een dik contrast. Daarnaast zorgen houten accenten er voor dat een outfit met een blinbling accessoire al een stuk minder ordinair ogen. Dan weet je dat je goed zit.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…