Zo werd David Beckham ook buiten het veld een icoon 

CREDITS: Wikipedia | Kunal Shah

Het woord stijlicoon kreeg een andere betekenis toen David Beckham naam ging maken. De Engelse ster is een voorbeeld voor velen. Niet alleen met zijn voetbalcarrière wist hij de harten van de mensen te veroveren, maar ook nadat hij met pensioen ging bleef hij in de spotlights staan. Hij was een geweldige voetballer, nu een actief ondernemer en hij is een échte familieman.

Zo werd David Beckham ook buiten het veld een icoon

De man heeft in de afgelopen twintig jaar een aardig cv voor zichzelf opgebouwd. Zo begon hij al met professioneel voetballen toen hij achttien was. Hij heeft onder andere gespeeld voor clubs als Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy en voor Paris Saint-Germain. In mei 2013 kondigde hij op 38-jarige leeftijd zijn pensioen aan en heeft hij zijn voetbalcarrière na 21 jaar achter zich gelaten.

David Beckham stond in die tijd bekend als een van de meest betaalde Engelse sporter met een jaarlijks inkomen van 46 miljoen dollar.

Family first

Maar niet alleen zijn voetbalcarrière typeert hem. Beckham staat bekend als een echte familieman. Met zijn bloedmooie vrouw Victoria Beckham, heeft hij vier kinderen die regelmatig voorbij komen op zijn socials. Victoria Beckham heeft een eigen kledinglijn en is ook een rasonderneemster. Zou zij er dan achter zitten dat Beckham er altijd zo goed bijloopt? Het is een echt powercouple die er altijd fantastisch uitzien. Vele nemen Beckham dan ook altijd als voorbeeld wanneer het gaat over stijl.

Dat hij een goed mens is blijkt niet alleen omdat hij een familieman is. Hij zet zich ook in voor de mensheid door vrijwilligerswerk te doen voor UNICEF. David Beckham is de ambassadeur van de organisatie op het gebied van kinderen en sportontwikkeling.

Stil zitten is niks voor hem

Na zijn voetbalcarrière kocht Beckham voor maar liefst 25 miljoen dollar franchise rechten voor een nieuwe MLS club in Miami. Nu is de geschatte waarde daarvan rond de 325 miljoen dollar. De deal was inclusief het bouwen van een eigen stadion in hartje Miami. Helaas is dit er nooit van gekomen en zit het team nu een eindje buiten de stad. Het doel is om uiteindelijk in 2022 in een nieuw stadion te komen te zitten dichtbij de luchthaven van Miami.

David Beckhams stijl

David heeft zijn eigen onberispelijke stijl gecreëerd zonder over the top voor de dag te komen. Van een formele outfit tot aan een ‘boodschappen’ outfit, alles staat ‘m. Beckham laat zien dat stijlvol voor de dag kan komen met ieder budget. Zijn nonchalante twist in de kleding is volgens ons zijn meest sterke punt.

Het lijkt wel of Beckham het woord casual heeft uitgevonden. Hij draagt zijn kleding op zo’n nonchalante en toch stijlvolle wijze dat je het rechtstreeks wil kopiëren. Ook zijn casual outfits zijn klassiek en hij houdt zich aan de juiste accessoires. Kenmerkend voor Beckham zijn het het denim jack, zwarte jeans, flanellen overshirts en zijn suède overhemden. Deze klassiekers hangen bij hem aan overvloed in de kast en kan Beckham eindeloos combineren.

En laten we vooral niet de miljoen kaspels vergeten die de voetballer door de jaren heen gehad heeft. Van vlechtjes, tot een Mohawk, van highlights, tot een man bun en natuurlijk zijn buzz cut. Er is bijna geen kapsel meer dat de legend niet heeft geprobeerd. En het staat ‘m ook nog allemaal!

Zijn tatoeages, de fresh kapseltjes en goede kleding zorgen ervoor dat vrouwen als een blok voor hem vallen en mannen hem als een echt voorbeeld zien. Met zijn mooie vrouw en kinderen weet hij nog steeds de harten te veroveren van iedereen. Hij is een echt voorbeeld voor vele mensen op alle fronten.

Check ook: De stijl van Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy in real life

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…