De eerste stappen richting een stijlvolle kledingstijl

CREDITS: NordWood Themes

Niet iedere man heeft een aangeboren talent als het gaat om kledingstijl. Toch willen de meesten er wel stijlvol bijlopen maar kan het begin nogal overwedigend zijn. Online word je doodgegooid met modellen of celebrity’s die de meest onbereikbare merken dragen waardoor het voor mensen zoals jij en ik niet makkelijker wordt gemaakt. Daarom gaan wij je helpen, en we starten bij de basis.

Dit zijn de eerste stappen richting een stijlvolle kledingstijl

Een goede jeans, goedzittend T-shirt en comfortabele sneakers lukken bij de meesten wel. Maar hoe upgrade je je kledingstijl nou zo dat het bij je past én stijlvol is? Daar hebben we het vandaag over.

Gelukkig hoeft het upgraden van je nieuwe stijlvolle kledingstijl geen drastische verandering te zijn. Je zult er dus morgen niet als een compleet ander mens bij lopen. Het vergt daarentegen wel aan aantal weloverwogen aankopen die weinig modekennis nodig hebben. Samen zullen deze garderobe-toevoegingen je algemene look met jeans, T-shirt en sneakers aanzienlijk verbeteren zonder dat het een rib uit je lijf is. De volgende items zijn de basis voor je nieuwe kledingstijl als stijlvolle man.

kledingstijl, De eerste stappen richting een stijlvolle kledingstijl
Foto: Bigstock

Begin bij de basis

Stijl is niet alleen maar wat de mensen kunnen zien. Het is ook hoe je jezelf voelt. Als je comfortabel ondergoed aanhebt dan kom je ook zelfverzekerder over. En als je dat uitstraalt zit je gebakken. Dus ga voor kwaliteit en niet voor een set van zes onderbroeken die je nu met 50% korting kan kopen. Boxershorts van hoge kwaliteit zijn de basis voor een zelfverzekerde uitstraling. En dat is weer de basis voor een goede kledingstijl.

Check ook: Wat jouw ondergoed haar vertelt over jou

Stijlvolle jas

Het dragen van een jas is in ons koude kikkerlandje niet meer dan normaal. We dragen die kanjer heel wat uurtjes en omdat we zoveel tijd met hem doorbrengen, kunnen we maar beter een stijlvolle variant kopen. Ook je jas draagt immers bij aan je kledingstijl. Je hebt hierbij veel opties, er zijn veel verschillende soorten jassen. Om je een idee te geven, een trenchcoat is bijvoorbeeld altijd goed en zul je de plank niet mee mis slaan.

kledingstijl, De eerste stappen richting een stijlvolle kledingstijl
Foto: Hunters Race

Wit overhemd

Een kwalitatief en mooi wit overhemd, wat zouden we er toch zonder moeten. Dit item is onmisbaar en kan op tientallen manieren gestyled worden. We durven zelfs bijna te zeggen dat hij bij iedere outfit wel kan. Zorg trouwens wel dat hij goed zit, een te grote of te kleine variant is niet flatteus.

Colbert

Jazeker, ook jij hebt er een nodig. Het klinkt misschien niet als een prioriteit als je er nooit een draagt, maar onderschat de kracht van een goed colbert niet. Begin met bijvoorbeeld een grijze of donkerblauwe en experimenteer ermee. Begin bijvoorbeeld met ‘m te dragen over je witte overhemd en je jeans bij een avondje uiteten. Dit is een makkelijke upgrade die je alledaagse look afmaakt.

kledingstijl, De eerste stappen richting een stijlvolle kledingstijl
Foto: Bigstock

Sweater

Ook met je sweater wil je stijlvol voor de dag komen. Weg met die versleten en verwassen truien dus. Bij een mooie kwalitatieve sweater zul je er ook vanaf zien dat het een stijlvol item is en daarnaast kun je er alle kanten mee op. Een staple die je echt in je kast wil hebben hangen. Kies trouwens niet voor het dikste materiaal zodat je hem in laagjes kunt dragen. Je wil ze daarnaast het liefst in één kleur kopen waardoor ze bij veel andere kledingstukken passen.

Leren schoenen

Een paar decent shoes verandert de hele outfit waar je ze bij draagt en geven het geheel een meer gerespecteerde uitstraling. Ook hier kun je weer alle kanten mee op. Kijk daarom vooral naar wat je eigen smaak en de fomaliteit van de outfit is. Welke soort leren schoen je ook kiest, ze zullen sowieso een casual sneaker-outfit upgraden.

leren schoenen
Foto: Andre Tan

Jeans voor iedere kledingstijl

Een jeans vertelt veel over een man. Een goedkope stof of een net niet goedzittend model geeft al snel een minder stijlvolle indruk. Daarom is het goed om te investeren in een kwalitatiever exemplaar waardoor de kans ook groter is dat hij mooier zit. Daarnaast zal hij ook langer mee gaan en mooi blijven. Een goede stap richting je nieuwe stijlvolle kledingstijl dus.

Goede riem

Als laatste halen we het belang van een mooie goede leren riem nog even aan. Deze maakt je outfit af en is uiteraard ook praktisch. Een riem van een goed kwalitatief leer gaat lang mee en straalt stijl uit. Dit is misschien een investering voor een keer, maar daarna heb je er jaren plezier van.

kledingstijl
Foto: NordWood Themes