Trendalert: mannen aan de sieraden – maar dan zelfgemaakt

CREDITS: Maxim Mox | Unsplash

Als je een paar jaar geleden een man vroeg of hij sieraden draagt, waren er eigenlijk maar twee antwoorden.

Óf hij trok de hele juwelierszaak tevoorschijn óf hij droeg helemaal niks. Of nouja, hooguit een trouwring, maar that’s it.

Lade gevuld met DIY-sieraden

De mannen die destijds doorsloegen, en nu kiezen voor goud inruilen, kunnen zich weer opmaken voor iets nieuws. Pinterest, Instagram en Youtube zijn platgebombardeerd met allerlei filmpjes over hoe jij je eigen sieraden kan maken. Dat was eerst een beetje een taboe voor mannen, maar hé, anno 2023 is niks te gek. In deze tijden moeten ook wij mannen namelijk een beetje letten op zaken zoals het milieu, en dat merk je overal terug. Ook in de fashion scene. De populariteit van handgemaakte kledingstukken en accessoires ligt sky high, wat ertoe leidt dat ook mannen hun creatieve kant aan het werk zetten.

Waarom is het zo hot

We kunnen er trouwens niet omheen dat het ook gewoon keihard is. Want zoals elke man weet, horen de sieraden die je draagt een verlengstuk van jezelf te zijn. Wanneer je dus je armband zelf in elkaar puzzelt, krijg je direct de persoonlijke touch die je moet hebben met je one-of-a-kind pronkstukkie. Door je eigen sieraden te maken, kunnen mannen zelf de materialen, kleuren en stijlen kiezen die het best bij hun persoonlijke stijl en smaak passen. Bovendien brengt het dragen van je eigen DIY-sieraden een bepaalde charme met zich mee. Het toont aan dat je jezelf niet te serieus neemt en van je leven geniet. Wat anderen denken, dat scheelt jou niks. As we like it.

Zo rock jij het ook

Voor een beetje inspiratie raden we je aan om eens naar Harry Styles zijn look te kijken. Deze man rockt al jaren lang DIY-sieraden en is eigenlijk wel dé trendsetter van deze hype. Oké, oké, Harry speelt wel een beetje vals. Het is namelijk niet zo dat hij zijn vrije avonden in de knutselkamer doorbrengt om zo een nieuwe parelketting voor zijn show te fixen. Nope. Harry haalt al jarenlang zijn kettingen van Éliou vandaan. Haalt een beetje het principe van de DIY-kwestie weg, maar de look opzichzelfstaande is ook heel erg nice. Mocht Harry nog niet genoeg inspiratie leveren, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij Le Manso. Zij hebben vele masterpiece liggen, met vooral een focus op glam acrylsieraden die in de jaren ’90 héél populair waren. Anno 2023 zijn ze weer back on the rise.

Bovendien hebben wij hier en daar zelf ook wel een oog voor mooie sieraadstukken, al zeggen we het zelf. Daarom hebben wij een paar DIY-sieraden op een rijtje gezet waar wij ook zeker fan van zijn.