Modedetails die je outfit maken of kraken

CREDITS: The Lazy Artist Gallery

Het lijkt allemaal zo simpel, een outfit bij elkaar zoeken. Al helemaal als je werkt met een pak, waarbij de verschillende onderdelen sowieso al bij elkaar passen. Maar in de vraag hoe goed een outfit er uiteindelijk uitziet, kunnen de kleinste details de doorslaggevende factor hebben.  Let daarom goed op, wij geven je een lesje over outfit-details.

Deze details kunnen je outfit maken of kraken

Als je nadenkt over alle dingen die in je outfit bij elkaar moeten passen, kan het nogal overweldigend zijn. Wij geven je vandaag een aantal tips zodat je geen overbodige fouten meer hoeft te maken. Deze details kunnen je outfit maken of kraken.

outfit
Foto: Prisma

Stropdas en pochet

Als eerste kun je de mist ingaan door een stropdas en pochet te dragen die van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Door deze twee accessoires van hetzelfde materiaal te combineren is er te weinig visueel contrast in het geheel.

Om het wél te laten werken kun je kiezen voor een stropdas en pochet die niet helemaal hetzelfde zijn, maar elkaar wel complimenteren. Dit kun je doen door één van de twee accessoires opvallender te maken en de ander juist neutraal te laten. Hierdoor sterken ze elkaar aan en werken ze perfect samen. Twijfel je of het bij elkaar past? Kies voor een pochet van een neutrale kleur, zoals wit. Hiermee kun je bijna niet fout gaan.

Kwalitatieve natuurlijke stoffen

Wil je je outfits en eigenlijk je gehele algemene garderobe een upgrade geven, laat dan voortaan de items van synthetische stoffen liggen. Kledingstukken die gemaakt zijn van minder goede materialen gaan niet lang mee en ook de kwaliteit zie je ervan af. Zonde. Ga daarom alleen voor natuurlijke en kwalitatieve stoffen. Dit geeft tevens een verfijnde touch aan je outfit.

outfit
Foto: Bigstock

Juiste maat

Hoe mooi het kledingstuk ook is en hoe goed de kwaliteit er ook uitziet, als de fit niet goed zit zorgt het voor een sloppy look. Of je het nu wil of niet. Het kan heel verleidelijk zijn om bijvoorbeeld in de sale een item te kopen dat je écht nodig had in je kast, ook al past hij niet perfect. Toch kun je dit beter niet doen. Het gaat je uiteindelijke outfit er niet beter op maken en grote kans dat je het kledingstuk door de onjuiste fit weinig draagt.

Beter is om daarom vóór het shoppen van een nieuwe outfit je maten goed te weten en alleen de kledingstukken te kopen waarvan de fit voor jou gemaakt lijkt te zijn. Of je gaat nog een stapje verder. Van maatkleding is namelijk nog nooit iemand slecht geworden. En het beste item dat je op maat kan kopen is een overhemd. Dit kledingstuk kan je als moderne man namelijk altijd dragen. Vandaag de dag bestel je maatshirts óók gewoon online, bijvoorbeeld bij Bivolino. Hier kan je jouw eigen maatshirt ontwerpen en simpel bestellen.

Te veel accessoires

Dit is niet de eerste keer dat we het hebben over té veel accessoires. En hoewel het verleidelijk is om je outfit af te maken met zoveel mogelijk ditjes en datjes, er bestaat ook zoiets als té veel. Om te voorkomen dat je eruit komt te zien als een wandelende sierraden- en accessoireswinkel, kun je daarom beter keuzes maken. Bij accessoires geldt daarom, less is more.

outfit
Foto: Jana Niggeloh

Sokken

Wie had gedacht dat sokken je outfit kunnen maken of kraken. Toch is het echt zo, zoals het geval is bij bijvoorbeeld sportsokken. Deze draag je niet onder je pak of met een andere formele outfit. Je kunt in zulke gevallen beter gaan voor sokken die tot je kuit komen. Deze zijn vaak gemaakt van temperatuur controlerende en luchtige materialen die je voeten laten ademen. Daarnaast zorgt een sok die je tot de kuit draagt er vaak voor dat hij niet afzakt. En dat is natuurlijk wat we willen. De sportsokken kun je dus beter bewaren tijdens je ‘normale’ dagen.

Wat draag je onder een colbert?

Sommigen zijn geneigd een T-shirt onder hun colbert te dragen, maar om je outfit naar een hoger niveau te tillen kun je beter gaan over een overhemd. Ja, ook voor een casual gelegenheid. Of je nu een stropdas, strik of helemaal niets om je nek draagt, het is altijd beter dan een T-shirt. Deze kun je de volgende dag lekker met je jeans en favoriete sneakers combineren. Tijdens een pak-dag hangt hij beter in de kast.

outfit
Foto: Waldemar Brandt
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…