De chino: het meest stijlvolle en comfortabele kledingstuk voor reizen

CREDITS: Pexels | Daniel Nieto

Tegenwoordig brengt reizen altijd stress met zich mee. Al reis je met de trein naar de andere kant van Nederland of stap je op het vliegtuig naar Australië. Al deze stressfactoren maken het niet leuker om eens lekker op vakantie gaan. Wat je hierbij kan helpen is het kiezen van de perfecte travel outfit. En laten wij nou net het perfecte item voor jou hebben uitgezocht: de chino.

De voordelen van reizen in een chino

In de 19e eeuw werd de broek voornamelijk gemaakt voor het Britse en Franse leger als kostuum. In korte tijd is de chino heel populair geworden. Van businessman tot avonturier; voor iedere man is de chino het item dat in je kast moet liggen. Of je nu vaak korte afstanden reist of uren in de auto moet zitten deze broek zorgt voor het nodige comfort.

Nummer één in comfort

Vaak zien we dat mannen al snel voor de denim broek gaan als ze zich casual kleden. Maar het nadeel hiervan is dat dit soort broeken vaak helemaal niet lekker zitten, zeker niet als je veertien uur in het vliegtuig moet doorbrengen. Een chino is hiervoor de perfecte oplossing. Het vaak dunne ademende materiaal zorgt ervoor dat jij comfortabel op pad kunt. Een tijdloos model dat eigenlijk overal wel bij te combineren is.

 

Hup, mee in de koffer

Niet alleen reizen in een chino zorgt voor gemak ook het meenemen van deze broek heeft zo zijn voordelen. Doordat het een lichtgewicht broek is van vaak een dun materiaal kan je er zo heel veel ruimte mee besparen in je koffer of tas. En als je geluk hebt is bij aankomst je broek minder gekreukeld dan bijvoorbeeld een pantalon.

chino reizen
Foto: Mnz

Formele avondjes uit of casual op stap

Een avondje uit of een business lunch, de chino is voor beide gelegenheden de perfecte optie. Zo kan je namelijk de broek ook op een formele manier dragen met bijvoorbeeld een overhemd of een jasje. Als je hier aan het eind van de dag klaar mee bent trek je er gewoon een t-shirt of hoodie op, en je bent weer klaar om erop uit te gaan. Met een paar goede heren sneakers van een tof merk, bijvoorbeeld Filling Pieces, ben je in één klap klaar met een uitstekende casual look.

Een chino is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, zo zijn er van wol te vinden maar ook de meer standaard katoenen versies. Door de verschillende materialen is er voor ieder weer een geschikte outfit mee te maken.