Slow fashion: Butts and Shoulders maakt mode een verlengstuk van je persoonlijkheid

CREDITS: Maarten Kempen Fotografie

Waarom worden items in de fashionindustrie constant opnieuw ontworpen? Iets wat goed is, is goed. Punt. Zo moeilijk is het eigenlijk niet.

Per jaar brengen merken een aantal collecties uit, want er moet wel ingespeeld worden op de foto van ‘Influencer X’ die viraal is gegaan. Dat mensen kuddedieren zijn weten we allemaal wel natuurlijk. So far, so good, want daar is geen verandering in te brengen.

Slow fashion: mode als onderdeel van je persoonlijkheid

Maar daardoor is de kern van mode verwaterd: een uiting van je persoonlijkheid. Je draagt jouw persoonlijke kenmerken je hele leven bij je. Door de jaren heen krijgt je persoonlijkheid vorm. Als het goed is, dan wordt jouw karakter ook mooier. Bijvoorbeeld door wijze levenslessen die je krijgt tijdens het reizen of van de mensen die je om je heen hebt verzameld.

En dat is ook de kern van slow fashion. Gelukkig worden meer en meer mensen zich daar steeds meer bewust van. Er is meer in de modewereld dan alleen de winkels in de Kalverstraat.

Butts and Shoulders, het verhaal

Authenticiteit, vakmanschap en duurzame producten die levenslang meegaan. Daar moeten we als consument naartoe. Precies om die reden is Butts and Shoulders opgericht. Ja, dat is de echte naam; billen en schouders. De naam verwijst naar de beste delen van de huid voor leer. En van deze onderdelen worden de producten gemaakt.

Geen massaproductie, slow is het toverwoord. De producten van Butts and Shoulders zijn geboren omdat het designteam simpelweg in de winkels niet het beste van het beste kon vinden. ”Dan gaan we het toch zelf maken?” 

Zo gezegd, zo gedaan. Nou ja, zo gedaan… Door de ervaring in de mode-, schoenen- en lifestylebranche was het een natuurlijke stap, maar achter de producten zit een dijk van een verhaal.

slow fashion, Slow fashion: Butts and Shoulders maakt mode een verlengstuk van je persoonlijkheid

Hoe meer je doet, hoe mooier je wordt

Alles is namelijk gemaakt van 100% natuurlijk plantaardig gelooid leer. Het woord chemicaliën komt niet in het woordenboek voor van ’t Nederlandse merk. In het assortiment kom je vier verschillende boots tegen, de ultieme weekender, een riem, leather care products én verschillende accessoires.

Op het moment dat de producten worden uitgepakt, begint het unieke verouderingsproces. Door het te gebruiken, aan te raken en zelfs door aan het daglicht bloot te stellen, verandert het uiterlijk. Hoe meer je de producten gaat gebruiken, hoe mooier ze worden. Net zoals jouw karakter dat elke dag een beetje bijgeschaafd wordt.

Daar is dus het unieke van slow fashion. Door de jaren heen krijgen de producten sporen die iets vertellen over jouw persoonlijkheid. Gedurende je hele leven.

Check hier het volledige verhaal en alle producten van Butts and Shoulders.

slow fashion

Foto’s: Maarten Kempen Fotografie en Ben ten Hove