Guide: de beste vintagekledingwinkels ter wereld

CREDITS: Brut Clothing

De troep van de een, is een schat voor de ander.

Een uitspraak die onze liefde voor vintage kleding in een notendop samenvat.

Onze favoriete vintagewinkels ter wereld

Er is namelijk geen beter gevoel dan een winkel binnenlopen zonder enkele verwachting om vervolgens weg te lopen met een parel van een trui. En winkels die vintagekleding verkopen, maken dat mogelijk. Het is een beetje als een zoektocht naar een ruwe diamant, alleen ontbreekt de schatkaart nog. Omdat wij ondertussen wel genoeg pareltjes binnen hebben gesleept, delen wij onze wereldwijde favorieten als het aankomt op vintagekleding.

 

  • Cavalli e Nastri, Milaan
  • Thanx God I’m A VIP, Parijs
  • Brut Archives, Parijs
  • COW, Londen
  • Mister Freedom, Los Angeles
  • Hidden Treasures, Californië
  • Mokum, Amsterdam
  • Paul’s Boutique, Berlijn

Cavalli e Nastri, Milaan

We beginnen meteen in de hoofdstad van mode. In Milaan vinden we namelijk Cavalli e Nastri, een vintagewinkel die een ode brengt aan het Italiaanse mode-erfgoed. De focus op luxe vintagekleding werpt zijn vruchten af, met prachtige items van gerenommeerde Italiaanse ontwerpers. Van Gucci loafers tot Versace overhemden: het Italiaanse vakmanschap spat ervan af. De esthetiek van de winkel spreekt met haar rijke fluwelen gordijnen, sierlijke spiegels en decoratieve inrichting al boekdelen over de aanwezige items.

Thanx God I’m A VIP, Parijs

Van de ene modehoofdstad, naar de ander. Met Thanx God I’m A VIP staat er in Parijs een high-end-vintagewinkel die stijl herdefinieert. Alle stukken zijn zorgvuldig georganiseerd op kleur, waardoor de winkel nog meer ‘aesthetically pleasing’ oogt. Normaal loop je een vintagewinkel in zonder verwachtingen, maar bij deze winkel zit dat net even wat anders. Hier loop je hoe dan ook nooit teleurgesteld weg.

Brut Archives, Parijs

We blijven nog even in Parijs hangen voor een winkel die een beetje atypisch is voor een boetiek in de stad van de liefde. Brut Archives dient namelijk als mekka voor Amerikaanse militaire kleding uit het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog. Daarmee is het niet alleen een winkel, maar een bestemming waar kledingfanaten en liefhebbers van geschiedenis samenkomen. Een stukje Amerikaanse geschiedenis in een Parijse boetiek.

COW, Londen

De duurzame variant van Harrods, maar dan met nóg dikkere kleding. Zo kun je COW in Londen wel een beetje zien. Met een breed scala aan high-end ontwerpers zoals Burberry, Dolce & Gabbana en Diesel vind je gegarandeerd een parel in deze vintagewinkel. Bovendien snappen ze de kledingtrends als geen ander, wat ze bewijzen met hun aanbod van motorjacks.

Mister Freedom, Los Angeles

Een waardevolle schatkamer met denim als pronkstuk. Dat is Mister Freedom in Los Angeles voor je. Deze winkel heeft een overweldigende variëteit aanwezig, met items van Turnbull & Asser overhemden tot unieke werklaarzen. Wollen truien, sleepkapiteinsjassen en rokken die een vervlogen tijdperk doen herbeleven: het is allemaal aanwezig bij Mister Freedom.

Hidden Treasures, CaliforniË

Een winkel die ook overweldigd in haar variëteit is Hidden Treasures in Californië. De winkel zit stampvol met tijdloze stukken die dateren van de jaren ’20 van vorige eeuw, tot de jaren ’20 van deze eeuw. Daarnaast geeft het extravagantie ex- en interieur al genoeg reden om Hidden Treasures een keertje te bezoeken als je toevallig in Californië bent. Verder variëren de prijzen hier van dure items tot relatief goedkope items, dus je loopt altijd met iets weg.

Mokum, Amsterdam

In dit lijstje mag natuurlijk geen vintage winkel uit ons eigen land ontbreken. Gelukkig zorgt Mokum er met haar streetwear- en designer vintage labels voor dat dit voorkomen wordt. In deze winkel in Amsterdam vindt je verschillende pre-loved items van merken als Patta en Supreme. Verder krijgt het team het soms voor elkaar om bijzonder exclusieve sneakers te bemachtigen, waardoor het ook de ideale store is om een keertje een collectors item in de handen te krijgen.

Paul’s Boutique, Berlijn

In het kloppende hart van Berlijn vind je Paul’s Boutique. Een vintage winkel die als oase dient voor liefhebbers van urban fashion. Met een eclectische mix van iconische merken zoals Palace, Stüssy, Ralph Lauren en Supreme zit je hier dan ook altijd goed. De planken zijn gevuld met kleding die elk een verhaal vertellen van de evolutie van urban fashion. En die sfeer zet voor de rest van de winkel ook de boventoon.

Source:
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…