Alle baardstijlen van 2018 op een rijtje

Je baard laten staan is de afgelopen jaren steeds populairder worden. Het is een trend die anno 2018 nog steeds wordt voortgezet. Alles kan en alles mag, zolang het je maar staat. Een baard is namelijk net zo persoonlijk als je kleding- en haarstijl. En tegenwoordig zijn er dan ook net zoveel verschillende soorten baardstijlen als kapsels. Al die verschillende stijlen, wat betekent nou wat precies? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

De verschillende benamingen voor baarden komen vaak af van een celebrity die die stijl populair heeft gemaakt. Soms is de baardstijl simpelweg vernoemd naar een omschrijving of woord dat het meest op de baard lijkt. Uiteindelijk kan een bepaalde baardstijl bekend zijn onder meerdere namen, maar de basic baardstijlen hebben wij hier even voor je op een rijtje gezet, zodat je de barbier precies kan uitleggen welke stijl jij wil.

Alle baardstijlen van het moment

De 5 o’clock shadow

Deze baardstijl heeft zijn naam te danken aan de jaren ’80, toen baarden steeds populairder werden. Het is letterlijk de 5 uur ’s middags baard, die je kan hebben als je ’s ochtends een clean shave hebt gehad. Het is dus gewoon een korte stoppelbaard.

baardstijlen, Alle baardstijlen van 2018 op een rijtje

De long stub

De long stub is een andere benaming voor de lange stoppelbaard. Hij is een stukje langer dan de 5 o’clock shadow beard en bedekt het gezicht iets meer. De long stub wordt zo genoemd als het baardhaar langer dan 5 mm is.

Beckham baard

De Beckham baard kennen we natuurlijk van David Beckham. Het is de ideale baard voor mannen die niet iedere dag de tijd hebben hun baard bij te werken. De kaaklijn en sik trim je in dezelfde lengte en de halslijn hoeft niet steeds bijgewerkt te worden. De snor kan zowel overlopen als losstaan in de baard.

Pro tip: Je kan jouw baardgroei stimuleren. Door nieuwe baardharen te activeren, de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en de conditie van je huid te verbeteren wordt jouw baard voller. Een baardserum is daar je beste vriend voor: Neofollics Beard Growth Serum.

baardstijlen, Alle baardstijlen van 2018 op een rijtje

Van Dyke

Deze baardstijl is vernoemd naar de bekende schilder Anthony van Dyck, die zijn baard altijd zo droeg. Het is een simpel model waarbij er geen haargroei op de kaaklijn is – er is enkel een snor en een haar op de kin. Dit kan op elkaar aansluiten of los van elkaar staan. Het bijzondere aan de Van Dyke is dat het een puntig kinnetje heeft.

De Californication

De baard wordt vaak gezien als de typische hipster baard. Het is een lastig baard, zowel om bij te houden als bij wie hij staat. In essentie doe je niks aan je sik, terwijl je je stoppels bijhoudt. Je moet de goede balans vinden tussen een rommelige sik en een bijgehouden kaaklijn.

Uniforme baard

De uniforme baard is een baard die we tegenwoordig veel zien. Het model is een rechte, verzorgde baard van minstens 5 centimeter lang. De snor loopt over in de baard.

baardstijlen, Alle baardstijlen van 2018 op een rijtje

De Garibaldi baard

Dit baardmodel kost erg veel tijd, zowel om te groeien als om het bijhouden. Dit model is namelijk 10 centimeter lang en moet goed bijgehouden worden. Het is een brede, volle, ronde baard met een lange snor die overloopt.

De Yeard

De Yeard is een baardstijl die we de afgelopen jaren dankzij de baardtrend steeds meer zien. Het is een combinatie tussen year en baard en is eigenlijk gewoon het schaamteloos laten groeien van je baard zonder er iets aan te doen, een jaar lang. We zijn in principe niet echt fan hiervan…

Uiteraard bestaan er nog veel meer modellen zoals de klassieke volle baard, de ronde baard en de sik. Benieuwd welk model het beste bij jouw gezicht past? Dat lees je hier.

baardstijlen, Alle baardstijlen van 2018 op een rijtje