Bezoek Machu Picchu als een volwassene met geld

CREDITS: Unsplash | Sebastian Tapia Huerta

Machu Picchu is een van de zeven wonderen in de wereld. De Inca-stad is gelegen op 2.430 meter boven de zeespiegel en het is omringd door groene bergen die zich boven je bevinden. Daardoor lijkt het alsof je in een film terecht bent gekomen, en laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?

Machu Picchu bezichtigen als een volwassene

Een grote meerderheid die het wonder bezoeken doen dit wanneer ze al backpackend door Peru aan het reizen zijn. Van hostel naar hostel, je nachtrust in grote slaapzalen pakken, eten uit een plastic bakje en je verplaatsen in kleren die je dag in dag uit draagt. Voor vele jonge mensen is dit de droom. Helemaal vrij zijn en de lokale cultuur bijna letterlijk kunnen snuiven.

Foto: Alan Hurt Jr.

Liever luxe

Maar voor een andere groep is dit misschien helemaal niet de ultieme manier van reizen. Want zo’n grote reis maken is al vermoeiend genoeg. Dus het is helemaal niet gek als je ook wilt ontspannen tussendoor en wilt genieten van wat comfort. Wees gerust er is namelijk een manier om de Machu Picchu te bezichtigen als een echte luxe baas.

Neem je tijd, de Machu Picchu ligt niet naast de deur

Ga je naar Peru dan zal je op Lima vliegen, de hoofdstad van Peru en de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. De perfecte locatie om even een paar dagen te chillen, de stad te verkennen en je helemaal vol te eten met al het lekkere eten wat de stad te bieden heeft.

Vanuit Lima moet je naar Cusco, de toegangspoort tot de heilige vallei van Peru. Voordat je de toegangspoort betreed moet je verblijven in het Palacio del Inka. Dit is een 15 eeuws paleis gebouwd op echte Inca-stenen. Hier kun je even goed acclimatiseren en wennen aan de hoogte voordat je naar Machu Picchu gaat. De kamers zijn te vergelijken met een luxe hotel en  de food is ronduit voortreffelijk.

Foto: Willian Justen de Vasconcellos

Lekker cultuur snuiven onderweg

Wanneer je eenmaal gewend bent, huur dan een chauffeur in die je van het hotel naar Urubamba brengt. De heilige vallei zit vol wonderen dus er zijn drie stops die je onderweg zeker wilt maken:

  • Chinchero: de oude Inca-ruïnes;
  • De maras zoutvelden: neem vooral ook verschillende soorten mee om te gebruiken in je eigen keuken;
  • Moray: een oude experimentele Inca landbouw plek;
  • MIL Centro: een hyperlokaal restaurant net voorbij Moray. Dit is het zesde beste restaurant ter wereld.

Insta-friendly reizen

In Urubamba ligt een modern hotel dat nog maar 10 jaar oud is, het Tambo del Inka hotel. Dit hotel is insta-friendly en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is het enige hotel in Urubamba met een eigen treinverbinding naar Machu Picchu. De elegante kamers zijn ingericht in plaatselijke stijl en hebben grovemet inheemse materialen. Iedere kamer heeft een buitengewoon uitzicht op de natuur.

Je bezoek aan Machu Picchu duurt ongeveer twee uur. Voor de avonturiers onder ons kun je ook nog een van de bergen beklimmen die toegankelijk zijn vanuit het terrein. Maar wees hier wel snel bij want alleen de eerste 400 mensen die elke dag aankomen krijgen hier de kans voor.

Ontspanningsmodus is aan

Zorg dat je meteen in ontspanningsmodus kunt komen na het zien van het wonder en boek een hotel aan de poort van Machu Picchu. Reserveer een heerlijke massage, neem een lekker drankje en bespreek je bevindingen bij een heerlijke maaltijd. Je mag de Machu Picchu dan wel in luxe hebben gezien, reizen blijft alsnog vermoeiend. Verwen jezelf dus nog voordat je weer terug naar huis gaat, in stijl en luxe natuurlijk.

Foto: Tomas Sobek
Total
4
Share