Dit is de nieuwe RB18 van Max Verstappen

It’s lights out and away we go! De laatste race van het seizoen was er eentje voor in de boeken. Een emotionele rollercoaster die eigenlijk niet in woorden beschreven kan worden. Nu, bijna twee maanden later, is het tijd om weer vooruit te kijken. De RB18 van Red Bull Racing en Max Verstappen is eindelijk hier. Dit moet de kampioensauto worden van 2022.

Naast de onthulling van de RB18 heeft Red Bull ook een samenwerking aangekondigd met Oracle. Komend seizoen heet team: Oracle Red Bull Racing. Dat is effe wennen.

De RB18 van Red Bull Racing en Max Verstappen voor 2022

In 2022 is het regelement compleet op de schop gegaan. De Formule 1-auto’s moeten aan allerlei nieuwe regels voldoen, waardoor ze er compleet anders uitzien. The next generation is hier.

De wagen is volledig opnieuw ontwikkeld rondom de bestaande krachtbron. De reveal geeft, zoals verwacht, weinig weg over de aerodynamische details. Toch ziet het er weer veelbelovend uit. Dit is het nieuwe Formule 1-kanon van Red Bull Racing:

Red Bull Racing RB18 Launch

Newey gaat het weer proberen

Hoewel Red Bull Racing de laatste coureurstitel wist de pakken met RB16, werd het hybride tijdperk toch echt gedomineerd door Mercedes. De wagen was jaren op rij niet te verslaan, totdat de sleutel tot succes door Oostenrijkse energydrankmakers werd gevonden.

In 2022 blijven de motoren hetzelfde, maar door de enorme wijzigingen in de reglementen is het voor teams mogelijk om enorme gaten te trekken.

De Honda-krachtbron heeft laten zien dat deze sterk genoeg is om kampioenschappen te winnen. Al heeft Verstappen het onderste uit de carterpan moeten trappen. Het zal dus op Adrian Newey en zijn team aankomen om het scheurijzer voor 2022 direct goed te ontwikkelen.

We verheugen ons erop, en als jij benieuwd bent naar de hele presentatie, check die dan onder de fotoserie.

LEES OOK
De raarste wetten ter wereld
In Nederland hebben we altijd wel iets te klagen over de overheid. Dan klopt een bepaalde regeling weer niet, dan klopt er een of andere toeslag weer…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…