Met deze ultieme Bloody Mary van Jamie Oliver overleef jij nieuwjaarsdag!

CREDITS: Johann Trasch

Nieuwjaarsdag: de enige dag in het jaar dat er meer paracetamols doorheen gaan, dan het aantal glazen champagne dat er gisteren weggewerkt zijn. Het is voor velen de zwaarste dag van het jaar, waarbij ook nog eens voor de meesten een geforceerde nieuwjaarsborrel komt kijken. Lekker begin van het jaar. Lukt het je nog niet helemaal om jezelf bij elkaar te rapen? No worries, wij hebben de oplossing. Deze Bloody Mary van Jamie Oliver geeft jou de verlossing uit het lijden.

Hét antwoord op je kater: dit ultieme Bloody Mary recept

Het is me het contrastje wel. 31 december ongelofelijk hard aan het shinen op een feestje dat eindeloos door lijkt te gaan, om op nieuwjaarsdag wakker te worden met de wetenschap dat je waarschijnlijk een groot deel van je hersencellen verloren hebt in de afsluiting van afgelopen jaar. Het inluiden van het nieuwe jaar is weer succesvol, de eerste dag wat minder. Grote kans dat jij tóch het beste wil halen uit deze dag. Daarom kun je het beste de kater even flink ‘bij z’n lurven’ pakken. Het vuur bestrijden met vuur. Door de zure kokhals neigingen heen bijten, en per direct de sprong wagen in het ijswater. Of ja, de ijskoude Bloody Mary in dit geval.

Noem het je eigen nieuwjaarsduik, noem het living on the edge: deze cocktail haalt het bittere randje van je kater en doet dat op fenomenale wijze. Jamie Oliver heeft namelijk hét recept gecreëerd voor de Bloody Mary. En dat is er wel degelijk eentje die zélfs met een almachtige kater te verdragen is. Of ja, de smaak is in ieder geval fenomenaal. Of je hem binnen kunt houden is waarschijnlijk afhankelijk van hoe bont je het die nacht gemaakt hebt.

Men neme: 

  • 2 delen Grey Goose Wodka. Of restjes van de wodka van afgelopen nacht.
  • 4 delen tomatensap. Het liefst biologisch.
  • 1/2e deel vers citroensap
  • 4 scheuten Worcestershiresaus
  • 4 scheuten tabasco
  • Snuifje zeezout en zwarte peper
  • IJsklontjes
  • Ter garnering: selderij en andere groene kruiden

Hoe je het maakt:

Gooi alle ingrediënten en flink wat ijs in een cocktailshaker en schud met het laatste beetje kracht in je armen het geheel tot het goed gemixt is. Gooi het geheel in een glas en smijt wat van de garnering erop. Even een grote jongen zijn en het brouwseltje naar binnen werken, dan kunnen wij je beloven dat je later een stuk meer waard bent. Nouja, als je het binnen weet te houden tenminste. Good luck, amigo. 

bloody mary, Met deze ultieme Bloody Mary van Jamie Oliver overleef jij nieuwjaarsdag!

LEES OOK