De Polestar 6 Roadster kun je vanaf vandaag bestellen!

Dat wij fan zijn van Polestar, dat mogen duidelijk zijn. Vandaar dat we ook rete-enthousiast zijn met het nieuws dat de Zweedse fabrikant vandaag naar buiten brengt. Waar ze eerder al de Polestar 3 bevestigde  Polestar bevestigt plannen om het Polestar-studiemodel voor een elektrische roadster in productie te nemen. Het productiemodel wordt naar verwachting in 2026 gelanceerd als de Polestar 6 elektrische performance roadster. Geïnteresseerde kopers in alle actieve Polestar-markten kunnen vanaf 16 augustus 2022 online een productieplek reserveren.

Komt de Polestar 6 je al een beetje bekend voor? Dat kan kloppen. Eerder presenteerde ze namelijk al de Polestar O₂ als studiemodel. En dat trok nogal de aandacht!

“Vanwege de overweldigende reacties van consumenten en media hebben we besloten om deze prachtige roadster in productie te nemen. Ik ben bijzonder verheugd dat hij realiteit gaat worden,” aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De Polestar 6 vormt een perfecte combinatie van krachtige elektrische prestaties en de spanning van frisse wind met de kap naar beneden.”

Polestar 6 Polestar 6 Polestar 6

Polestar 6 Roadster Specificaties

De hard-top cabriolet wordt gebaseerd op Polestar’s speciale aluminium platform. Het model – dat in eigen huis wordt ontwikkeld – krijgt de elektrische high-performance 800 Volt basis die al voor de Polestar 5 is bevestigd. Dat betekent onder meer een vermogen tot 650 kW (884 pk) en 900 Nm uit een dual-motor aandrijflijn, een beoogde acceleratie van 0-100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

Wie de nieuwe Polestar nu al bestelt, weet nog niet precies wat hij/zij gaat krijgen. Want verdere technische gegevens en concrete specificaties worden pas bekendgemaakt in aanloop naar de verwachte lancering in 2026. Wel weet je dat je een unieke Polestar krijgt in een genummerde limited edition van 500. En in de lichtblauwe kleur “Sky”, dat in combinatie met de lichtledere bekleden aandoet als een zonnige zomerdag. En dat is het wat ons betreft ook.

Meer informatie over de Polestar 6 vind je op de website van Polestar

Polestar 6 Polestar 6 Polestar 6 Polestar 6, De <strong>Polestar 6 Roadster</strong> kun je vanaf vandaag bestellen! Polestar 6 Polestar 6, De <strong>Polestar 6 Roadster</strong> kun je vanaf vandaag bestellen! Polestar 6, De <strong>Polestar 6 Roadster</strong> kun je vanaf vandaag bestellen! Polestar 6