Lexus maakt 30 jaar (!) durende serie over hoe je een meester wordt!

CREDITS: @boontohhgraphy

Wat is er lekkerder dan je luie weekend door brengen op de bank met je favoriete serie? En wat is er erger dan dat die favoriete serie ineens is afgelopen? Niet veel, wat ons betreft. Laten de mensen bij Lexus daar nu iets op gevonden hebben. Zij hebben namelijk een serie gelanceerd op Amazon Prime die maar liefst 30 jaar duurt!

Meester worden doe je met deze 30 jaar lange serie

Bingewatchen op niveau met Lexus

Deze onwaarschijnlijk lange Lexus serie gaat over de verschillende ontwikkelingen van een absolute meester in een aantal beroepen. Het automerk volgt hierbij een timmerman, een papierkunstenaar, een Michelin-kok en een autobewerker van het eigen merk in het streven om ‘Takumi’ of ‘absolute meester’ te worden.

“To be a Takumi is a constant goal, you cannot reach it, you can only strive for it” – Shigeo Kiuchi

Bij ons in het westen wordt er vaak gezegd dat het grofweg 10.000 uur duurt om een expert te worden in een bepaald vakgebied. In Japan denken ze daar niet zo licht over, daar duurt het namelijk 60.000 uur voordat iemand een ‘Takumi’ ofwel een absolute meester is. Een Takumi is het hoogste niveau wat je als vakman kan bereiken in Japan. Waar komt die 60.000. uur dan vandaan? Als je 30 jaar lang, 250 dagen per jaar, 8 uur per dag bezig bent met een specifiek vak, heb je jezelf 30 jaar lang naar het meesterschap toe gewerkt.

Lexus serie, Lexus maakt 30 jaar (!) durende serie over hoe je een meester wordt!
Foto: Chuttersnap

60.000 uur durende serie om de boodschap over te kunnen brengen. Overdreven of ijzersterk?

De Lexus serie is in New York in premiere gegaan waar een verkorte versie werd getoond die 54 minuten duurde. Om de boodschap extra sterk over te brengen hebben ze hiervan ook een 60.000 uur durende versie gemaakt. Deze versie toont elke handeling en elk onderdeel wat de leerlingen moeten beheersen keer op keer zodat er uiteindelijk de 30 jaar durende leerweg te zien is.

Wil je de 30 jaar durende versie zien? Dat kan vanaf 19 maart! Liever de korte variant bekijken? Ook dat kan vanaf 19 maart, op Amazon Prime. Om alvast helemaal in de stemming te komen kun je hieronder de trailer bekijken. Deze brengt overigens al het nodige ontzag voor deze meesters met zich mee.

Rijden in een Lexus

Het is waar. Rijden in een Lexus is een ervaring op zich, waardoor we meteen geloven dat er een Takumi aan te pas is gekomen. We hebben vaker een Lexus onder onze kont gehad, maar de meest memorabele keer was toch wel op Ibiza, toen we de LC500 mochten testen. Lexus had alles tot in de puntjes uitgewerkt, zoals ze dat bij hun auto’s ook doen. Tijdens de route werd je gevolgd door camera’s en drones, waardoor er een aftermovie van je testrit werd gemaakt. Dezelfde dag nog was hij klaar, maar er moest nog een soundtrack onder. Deze kon je zelf creëeren samen met Mark Ronson.

Je zou bijna vergeten hoe lekker die bak rijdt. Gelukkig hebben we ‘m vaker gereden.

Lexus serie, Lexus maakt 30 jaar (!) durende serie over hoe je een meester wordt!Foto: Dominik Scythe