Porsche deelt nooit eerder vertoonde concept cars in ‘Porsche Unseen’

CREDITS: Porsche

Porsche geeft een kijkje in de nooit eerder vertoonde brute concept designs van 2005 tot 2019. ‘Porsche Unseen’ laat 15 designstudies zien die wij liefhebbers nog nooit hebben gezien. Ze laten hier het hele proces zien, van de allereerste schets tot het magnifieke productiemodel. Dit is allemaal te vinden in exclusieve artikelen op het online tv-kanaal 911: Magazine by Porsche. Maar wij geven jullie een klein voorproefje.

De meest brute concept cars van Porsche

In het boek ‘Porsche Unseen’ ga je Porsche pas echt leren kennen. Ze geven ons een kijkje bij de ontwerpafdeling Style Porsche. In 2021 is er ook een expositie te zien van nooit eerder getoonde studiemodellen in het Porsche Museum. De hoofdontwerper Michael Mauer geeft daar ook aan hoe belangrijk die studiemodellen zijn geweest voor de productiemodellen. Hier halen ze dus hun inspiratie uit!

Porsche Unseen
Foto: Porsche

Het proces van schets tot racemonster

Ze beginnen altijd met een schets en zetten dit vervolgens door tot een 3D-visualisatie. De eerste stappen zijn vaak in de virtuele wereld, maar het is belangrijk om de ware grootte van het model te zien om de proporties te begrijpen. In de Porsche-ontwerpstudio begint de magie met 120 experts op het gebied van kleuren, interieur, exterieur, materialen en technologie. We laten alvast drie concept cars zien die je werkelijk waar omverblazen.

Porsche 911 street (2017, kleimodel op ware grootte)

Dit model werd ontwikkeld om de beste rijbeleving aan te bieden voor amateurcoureurs. Zo is het model geïnspireerd op basis van de 919 Hybrid. Op dit model zit dezelfde wielbasis en afmetingen als die van een echte raceauto. Een absoluut snelheidsmonster dus.

Foto’s: Porsche

Porsche Vision Spyder (2018, model op ware grootte)

De Vision Spyder heeft een cockpit waar je u tegen zegt. Voorzien van karakteristieke roosters boven de middenmoter, fijne rode details en natuurlijk suggestieve staartvinnen. Het studiemodel diende als taak om de identiteit van Porsche verder door te ontwikkelen.

Foto’s: Porsche

Porsche Vision ‘Renndienst’ (2018, op ware grootte)

Een iets andere Porsche als dat je gewend bent, maar niet minder mooi. Dit is een gezinsvriendelijke auto voor maar liefst zes personen. Het ontwerpteam wilde ervoor zorgen dat de ‘Renndienst’ gezien werd als futuristische ‘Space Shuttle’ en dat is volgens ons wel gelukt. Dit studiemodel laat zien dat Porsche niet alleen bestaat uit fast cars, maar ook de identiteit van Porsche in een nieuwe vorm kan introduceren.

Foto’s: Porsche