Van deze 5 supercar brands heb jij nog nooit gehoord

CREDITS: W Motors

Een liefhebber kan aan een prachtige V12 roar of piepende banden horen welke supercar het is. We zijn allemaal bekend met brute supercar brands zoals: Ferrari, Lamborghini en Porsche. Desondanks zijn er ook nog veel onbekende merken met adembenemende snelheidsmonsters.

De new wave van sensationele auto’s is in optocht en we kunnen het met smacht toezien. Ze verleggen grenzen en veranderen verwachtingen. We zullen verrast worden met raceauto’s die we nog nooit eerder hebben gezien. Smullen geblazen!

5 supercarmerken waar je nog nooit van hebt gehoord

Tegenwoordig zijn er steeds meer nieuwe supercarmerken waar we nog nooit van gehoord hebben. Maar waar komen ze allemaal vandaan? Niet heel lang geleden stond ook Tesla op. Het bedrijf focuste zichzelf op het begin op brute supercars. Tegenwoordig is Tesla meer dan $11,35 miljard waard. Dus de vraag is; who’s next?

Supercar
Foto: Vencer

Spyker Cars

Spyker Cars is stijlvol en heel erg vasthoudend. Ze bestaan namelijk al 20 jaar en willen maar niet opgeven. Voor de Nederlanders onder ons, Spyker Cars is een Nederlands merk. Ze hebben maar liefst twee keer tegen een faillissement aangehinkt. Maar ze gaven niet op. We zijn maar wat blij dat ze zo volhardend zijn.

Ze misten een beetje punten op de schoonheidsafdeling, maar tegenwoordig is dat er wel vanaf. De laatste lancering van de Spyker C8 Preliator is me er eentje. Het is een piece of art en heeft een echte supercar-verfijning.

Vencer

Wij Nederlanders kunnen niet stilzitten, want Vencer is ook een Nederlands merk. Nemen we de supercar-industry over? Laten we het hopen. De tijd zal het leren. We wachten in ieder geval vol verwachting op de nieuwste modellen.

Vencer brengt retro en modern samen. Er zijn maar weinig supercars van kleine merken die zoveel aandacht stoppen in het design als Vencer. En dat is ook wel te zien.

Supercar
Foto: Vencer

W Motors

De place to be waar je om de 100 meter een supercar kan spotten. We hebben het natuurlijk over Dubai. W Motors is daar gevestigd. Het ontwerp laat direct zien dat de geldkraan openstaat bij W Motors.

De sleutels zijn namelijk voorzien van juwelen en de koplampen zijn beschikken over diamanten. Je merkt dus gelijk dat bij W Motors luxe vooropstaat. En de auto ziet er gewoon uit als een monster op de weg.

Piëch Automotive

De naam komt van de legendarische autobestuurder Ferdinand Piëch. Tijdens de Geneva Motor Show verscheen Piëch Automotive stilletjes met hun Mark Zero elektrische sportster supercar. De auto wordt gezien als verfijnd, elegant en functioneel.

Het Duits-Zwitserse automerk heeft nog veel meer in petto. Alhoewel er pas één auto op de markt is kunnen we de komende jaren nog twee modellen verwachten.

https://www.instagram.com/p/BuoYxLDCUpx/

Ultima

Ultima gaat het racen naar de weg brengen. Hun auto’s hebben de looks van een Formule 1 auto. Het Britse automerk wist de Chevrolet-motoren en Porsche-Transaxles te koppelen en het blijkt een match made in heaven. 

Het lijkt erop dat ze een magisch recept hebben om een uniek supercar brand te creëren. Een supercar van Ultima is een puur racemonster met maar liefst 1.200 pk.