Altijd op een bepaald tijdstip wakker? De oorzaak zou in deze organen kunnen liggen

CREDITS: Sam Wordley

In China vogelen ze alles uit als geen ander. Misschien denk je er niet te veel over na als je ’s nachts vaak wakker ligt. Volgens de Chinese geneeskunde zegt dit echter wel veel over je gezondheid. Vooral als we vaak op een bepaald tijdstip wakker liggen. De tijd waarop je ’s nachts wakker wordt onder je eendendons dekbed, zou namelijk gerelateerd zijn aan welke organen op dat moment actief zijn. Dit is misschien wel de oorzaak van jouw insomnia.

Deze organen zijn de oorzaak dat je wakker zou liggen

wakker liggen door deze organen volgens chinese geneeskunde
Foto: Pixabay

De reden dat je organen gerelateerd zijn aan je slaapritme heeft te maken met hun ‘klok’. Je kent de biologische klok wel: deze reguleert haast je hele levensritme. Je organen hebben dus een soortgelijke klok. Als een orgaan zwak én actief is, gaat het bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip pijn doen. Bewust of onbewust, hier kun je dan dus wakker van worden.

Zie jij vaak dezelfde tijd op de klok? Let even op deze organen:

Tussen 23:00 en 01:00 wakker

Voor sommigen een ambitieuze tijd om al in bed te liggen. Maar wakker zijn op dit tijdstip wordt wel gelinkt aan een van je organen. Je galblaas is namelijk rond dit tijdstip erg actief.

Dit kan betekenen dat je wat minder vettig moet eten. Ook koffie of alcohol kunnen ertoe leiden dat je galblaas flink wat overuren moet maken.

Overigens is het ook een stuk mentaal: bitterheid werkt ook negatief op dit orgaan. Dus een positiever perspectief op jezelf en anderen kan ook helpen om dit te overbruggen.

 Tussen 01:00 en 03:00 wakker liggen

We weten allemaal waar we onze lever mee aantasten… Dat is namelijk het orgaan dat op dit moment actief is. Minder bier zal je goed doen om op dit tijdstip niet wakker te liggen.

Ook woede en frustratie is gelinkt aan de lever. Dus stress of conflict kan er ook voor zorgen dat je rond deze tijd wakker zou liggen.

Tussen 03:00 en 05:00 ligt het aan…

Verdriet. Dit is de tijd van de krokodillentranen, volgens de Chinese biologische klok. Als je rond deze tijd wakker bent, heb je waarschijnlijk vooral mentale pijn.

Qua organen is dit weer gelinkt aan de longen. Houd dit dus goed in de gaten.

Tussen 05:00 en 07:00 wakker liggen

Dan moet je je kip de volgende keer minder medium rare eten. Zo ongeveer altijd wel. Je zult je wellicht vrij beroerd voelen door de actieve organen van dit uur. Dit is namelijk het tijdslot van de dikke darm.

Mocht je dus rond dit tijdstip wakker liggen, dan zul je de oorzaak misschien snel genoeg merken op het toilet. Als je dat haalt.

Tussen 07:00 en 09:00 – voor de uitslaper

Als je rond dit tijdstip nog zou kunnen doorslapen, maar dit niet lukt: verwijt het aan je maag.  Je eten wordt dan namelijk verteerd.

Dit betekent dus snel weer tijd voor een ontbijtje en nieuwe energie.

wakker liggen door deze organen maag ontbijt
Foto: Burst

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…