Een verzorgde baard: waarom ook jij baardolie moet gebruiken

CREDITS: Daniel Bernard

De baard is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een haardos op je kaaklijn is hip, is mannelijk en als je er eentje hebt dan ben je er trots op. En wat doe je met iets waar je trots op bent? Juist, daar zorg je goed voor. 

We mogen best wel respect hebben voor mannen met baarden, want allereerst kost het tijd om een baard te laten groeien. Er is één vuistregel met betrekking tot het laten groeien van een voltallige baard: geduld is een schone zaak. Alleen niet iedereen heeft het. 

Baardolie: waarom is het goed en hoe gebruik je het?

Als je eenmaal een baard hebt, dan eist je eigen kindje ook nog eens extra verzorging. Een baard met schilfers en ingegroeide haren is namelijk geen plezier. Niet voor jezelf, maar ook niet voor de dames. Let’s face it, als baarddragers weten we allemaal dat het groeien van een baard nog niet zo makkelijk is. Je kan er serieuze ‘baard-roos’, puistjes, rode plekjes en jeuk van krijgen.

baardolie
Foto: Bigstock

Geen bad-beard-day meer voor jou.

Wat kun je hier nou aan doen? De oplossing is niet zo ingewikkeld. Als baarddrager heb je vast weleens gehoord van baardolie. Echter is er wel verschil in kwaliteit van de ingrediënten. Deze factoren zijn bepalend of een baardolie goed óf slecht is:

  • Ga voor een baardolie die gemaakt is van koudgeperste oliën. Een goede olie laat je huid  en haar herstellen.
  • Ga voor goede kwaliteit essentiële oliën die de huid niet irriteren, er zit namelijk veel rommel bij. 
  • Ga voor een baardolie zonder alcohol, want alcohol droogt je huid en haar uit. 
  • Laat een baardolie met parfum links liggen, parfum irriteert de huid. 

Waar kun je baardolie nog meer voor gebruiken?

Wij mannen houden van niet teveel gedoe. Goed nieuws is dat je baardolie voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Verwen jezelf eens, waarom niet? Hoe kun je baardolie nog meer gebruiken: 

  • Als baardmasker? Jazeker! Hoe langer je baard wordt des te minder talg er beschikbaar is om de huid en haren te verzorgen. Gebruik je olie als treatment door minimaal dubbel zoveel aan te brengen in de avond voor je gaat slapen, laat intrekken en spoel in de ochtend uit met koud water. 
  • Als haarolie, gebruik na het wassen in de puntjes of gebruik als treatment voor je haar. Is je haar droog en dof? Dan kun je je baardolie prima gebruiken om je haar te herstellen. Breng in de avond royaal aan op droog haar, laat de hele nacht inwerken en spoel in de ochtend uit. Zorg wel dat je je kussensloop meteen even vervangt. 
  • Droge plekjes, nagelriemen en gezicht. Als je een goede olie hebt die verzorgend is en geen agressieve, chemische ingrediënten bevat dan kun je deze ook op je huid gebruiken. Op droge plekjes zoals ellebogen of rondom je nagelriemen en zelfs als verzorgende gezichtsolie. Hoe zorg je ervoor dat je huid er niet vet uitziet? Breng olie aan op een vochtige huid.
baardolie
Foto: Jonathan Zerger

Welke baardolie past bij mij?

De Treatment Olie van Nourished, een online boetiek met natuurlijke verzorgingsproducten voor mannen en vrouwen, heeft een multifunctionele baard-, haar- en scalpolie die ook geschikt is voor de meest gevoelige huid. 

Deze olie is gemaakt met antioxidant rijk Amla & Marula olie om beschadigd baard en hoofdhaar te verzorgen en herstellen. Squalaan zorgt voor zacht, soepel en glanzend haar, waardoor het in model brengen van je baard gemakkelijk is. Buhle Manketti olie verbetert de barrièrefunctie van je (hoofd)huid en maakt deze olie zo perfect voor mannen met een gevoelige huid. 

Cool feitje is dat deze olie is ontwikkeld in samenwerking met mega babe Romy Boomsma en we weten uit betrouwbare bron dat ook Arie deze olie gebruikt voor zijn baard en haar. Je kan zeggen van Arie wat je wil, maar hij heeft wel een toffe baard. Door de subtiele geur van vanille en cedarwood ruikt je baard ook nog eens heerlijk.

Check de gehele mannencollectie van Nourished voor alles wat je nodig hebt in je badkamerkastje. 

Check ook: Baard scheren: dit zijn de meest voorkomende fouten

baardolie

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…