Een treinreis door de Rocky Mountains in stijl

CREDITS: Linford Miles

De Rocky Mountains, ook wel de Rockies genoemd, is een gebergte in het westen van de Verenigde Staten en Canada. Dit gebergte staat hoog op het verlanglijstje van menig travel junkie. Niet onverdienstelijk ook want het gebergte biedt een scala aan toffe uitzichten en uitdagende outdoor activiteiten. Het gebergte strekt zich met een lengte van 4.800 kilometer van de staat New Mexico, door Canada tot aan de Amerikaanse staat Alaska. Wij hebben een van de tofste manieren gevonden om dit gebergte te bezichtigen! Namelijk met een treinreis door de Rocky Mountains!

Treinreis door de Rocky Mountains

Al ruim dertig jaar biedt het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountaineer treinreizen aan door de Rocky Mountains. In die dertig jaar hebben ze al miljoenen mensen door het adembenemende schouwspel laten reizen. Na dertig jaar is het wel een keertje tijd voor innovatie en vernieuwing. Rocky Mountaineer is dus aan de slag gegaan. Ze zijn met hele toffe nieuwe wagons op de proppen gekomen.

Treinreis door de rocky mountains, Een treinreis door de Rocky Mountains in stijl

Hele toffe nieuwe treinstellen

Jarenlang hebben de gasten zich kunnen vergapen aan het adembenemende schouwspel door piepkleine raampjes. Daar gaat nu verandering in komen. Gasten kunnen vanaf volgend jaar reizen in treincoupés die grotendeels uit glas bestaan.

Met zeven dubbeldekkers wil de maatschappij de ervaringen drastisch gaan verbeteren. Gasten kunnen zich vergapen aan het mooie landschap onder het genot van een ontbijtje of een lunch. Avond eten moet je ergens anders doen want elke avond stap je ergens anders uit. Rocky Mountaineer biedt meerdaagse treinreizen aan om jou van A naar B te brengen op een hele toffe manier.

Treinreis door de rocky mountains, Een treinreis door de Rocky Mountains in stijl

Upgrades

Nu vraag je jezelf natuurlijk af of er nog andere dingen zijn aangepast dan alleen de ruiten. De ruiten zijn niet alleen groter geworden, maar je kan ze ook dimmen. Zo kan jij zelf reguleren hoeveel zonlicht er binnenkomt. Prettig voor je ogen!

Daarnaast hebben ze de keukens eens even flink aangepakt, zodat jij een nog lekkerder ontbijtje geserveerd gaat krijgen. Last but not least hebben ze de stoelen een flinke upgrade gegeven en hebben ze bij Rocky Mountaineer de algehele rijervaring en het comfort verbeterd. Laat die reis door de Rockies maar komen!

Het seizoen

De treinen rijden niet het hele jaar door, maar opereren vanuit seizoenen. In juni opent het seizoen, dan hebben reizigers tot aan oktober de kans om door de Rockies te trekken per trein. De glazen treinen gaan in eerste instantie maar op twee trajecten rijden. Wil je deze wagons van dichterbij zien? Boek dan de reis tussen Vancouver en Banff of de trip tussen Vancouver en Japser. Meer informatie over het boeken en de prijzen? Check de website van Rocky Mountaineer!