Aurora Village: het beste zicht op het poollicht heb je hier

CREDITS: Unsplash | Bjørn Are With Andreassen

Altijd het poollicht met eigen ogen willen zien? Dan zijn er hier in Europa genoeg plekken om dat te doen, maar wij vonden iets beters. Aan de rand van de Canadese stad Yellowknife ligt Aurora Village, een plek met eenentwintig authentieke tipi’s en heeft het allerbeste zicht op het poollicht. De reisorganisatie organiseert allerlei activiteiten die deze reis onwerkelijk maakt.

Dit is de beste plek om het poollicht te zien

In november 2000 is de familie Morin begonnen met Aurora Village, een plek buiten Yellowknife dat wordt gezien als een van de beste plekken om het poollicht te zien. Dit komt doordat het midden in de Auroral Oval ligt, dé plek waar je de meeste kans hebt om het poollicht te zien. Een van de voordelen is dat Aurora Village ver van de stad verwijderd is, waardoor er weinig tot geen vervuiling in de lucht is.

Aboriginal bestaan

De familie Morin woont al vele generaties in dit gebied van Canada en leeft dan ook een Aboriginal bestaan met moderne invloeden. Ze vissen, zetten vallen en jagen in de omgeving voor voedsel. Hun missie is dan ook om de cultuur en tradities over te brengen aan de bezoekers van Aurora Village.

Tochten en tours

Zowel zomer/herfst-seizoen als in het winter/lente-seizoen zijn er verschillende tochten en tours te boeken. Zo kan je op een slee die vooruit getrokken wordt door honden het avontuur aangaan. En kom je alles te weten over het gebied door met traditionele snowshoes aan te wandelen door de bossen onder begeleiding van een gids.

Prijzen

Wanneer je liever voor het totale pakket gaat is er ook een meerdaagse hotelovernachting bij te boeken in Yellowknife. Daarbij kan je dan kiezen uit verschillende activiteiten en diners de volledige experience te ervaren. De prijzen van bijvoorbeeld 2 nachten en 3 dagen beginnen rond de 550 Canadese dollars (€377,32) en kunnen oplopen tot 1200 dollar.

Vervoer

Om tot deze magische plek te komen is er zelfs een vliegveld in Yellowknife. Aurora Village biedt op haar website vluchten aan vanuit Vancouver naar Yellowknife waardoor je binnen anderhalf uur bij de beste plek om het poollicht te bewonderen bent.

Poollicht Aurora Village
FOTO: Bjørn Are With Andreassen
LEES OOK