Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland!

Wij Nederlanders leven met z’n allen op een kluitje en zijn constant in contact met anderen via onze smartphones – sure, ze zijn handig maar rust is er niet meer bij. Wij snappen daarom als geen ander dat als je op vakantie gaat, je rust nodig hebt. En zeg nou zelf, waar krijg je meer rust dan op je eigen eiland? Er zijn dus verschillende toffe privé eilanden te vinden op Airbnb, zoals bijvoorbeeld dit onbewoonde eiland in Belize. Dus verzamel je beste maten, gitaar mee en op naar Belize!

Op een onbewoond eiland

Aan de kust van de Placencia Peninsula in Belize ligt een prachtig eilandje van ongeveer 60.000 vierkante meter. Vanaf het eiland heb je panoramisch uitzicht over het Mayagebergte en de Caribische zee. Het eiland is volledig privé – op de aanwezigheid van je personeel na.

Kom op, je zit op een eiland, natuurlijk heb je personeel! Je hebt ook highspeed internettoegang, maar als je hier écht voor je rust komt laat je dat natuurlijk achterwege.

onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland!

Waiter!

Dagelijks wordt de hut op het eiland schoongemaakt, terwijl je lekker ligt te bakken in de zon met een ijskoud biertje. Je eigen chef zorgt ervoor dat je niet verhongerd en met de conciërge kun je bespreken wat je allemaal in de naaste omgeving kunt doen.

Als je weer even de bewoonde wereld in wilt, stap je in je boot en brengt jouw persoonlijke schipper je naar de kust. En daar staan de golfkarretjes klaar, want een eind lopen is er niet bij.

onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland!

Geen moment verveeld

Je denkt nu misschien, zo’n eiland is leuk maar wat kun je daar doen? Alleen maar op een ligbed liggen kan ook saai worden. Rondom je onbewoonde eiland kun je heerlijk zwemmen of bij je hut het zwembad in duiken. Je kunt natuurlijk ook scubaduiken in de turquoise zee rondom het eiland – je moet alleen wel zelf de spullen meenemen. Een andere optie is om de zee op te gaan met een kajak of een paddle board – die zijn wel aanwezig.

Op het vaste land zijn er geweldige natuurreservaten, waar je de kans hebt jaguars te spotten. Daarnaast kun je een riviertocht nemen om apen en zeekoeien te bekijken. Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Dan is canyoning ook een goede optie of door de boomtoppen razen op een tokkelbaan in de jungle, hoe vet is dat?

Luxe hoeft niet milieuvervuilend te zijn

Wat ook tof is aan dit privé eiland is dat het volledig zelfvoorzienend is – al de stroom wordt opgewekt door zonnepanelen die de batterijen op het eiland laden. Zodat wanneer het niet zonnig is je nog steeds stroom hebt. Het drinkwater is gefilterd regenwater, maar er ligt ook een pijp naar Placencia Village voor als het een lange tijd niet heeft geregend.

Voor al deze luxe moet je wel flink je portemonnee trekken, het kost namelijk ruim € 3.000 per nacht. Je kunt hier wel met 12 man zitten, dus dan is het maar € 250 per nacht per persoon. Daarvoor zit je ook in Amsterdam in een hotel. En hoe vet is het om met je beste maten een keer op een privé eiland te zitten?!

Meer info

onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland!

onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland! onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland! onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland!onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland! onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland! onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland! onbewoonde eiland, Airbnb Finds: met je vrienden op een onbewoond eiland!