Audi komt met surfboard en step in een

CREDITS: Audi

Audi is de laatste jaren veel bezig met de ontwikkeling van hun elektrische vloot, te beginnen met de e-tron. Daar hoort ook deze elektrische step bij, voor de stadse omgeving. Deze step brengt je net dat laatste stukje, als je je auto ver weg moet parkeren. Die parkeerplek kan nu tot 20 kilometer verderop liggen, want dat is de actieradius van dit apparaat met een volle batterij. De step past vervolgens in achterbak, waar hij kan worden opgeladen.

Volgens de ontwikkelaars is het een combinatie tussen een elektrische step en skateboard. Daardoor zou hij erg sportief rijden door de stadse omgeving. Klinkt goed!

De Audi e-tron scooter pak je voor het laatste stuk naar je bestemming

De elektrische step is ontwikkeld voor sportieve e-tron eigenaren. Het sturen doe je net als bij een skateboard. Door je gewicht te verplaatsen kun je naar links of rechts. Het handvat zorgt voor extra stabiliteit en huisvest alle elektra inclusief de batterij. Door de combinatie van een step en een skateboard voelt het alsof je aan het surfen bent door de stad!

Legaal

Om elektrische stepjes en skateboards is de laatste jaren veel te doen. Het mag eigenlijk niet, maar wordt vaak ook wel gedoogd. Althans, in Nederland. Audi heeft ervoor gekozen om gezeik te voorkomen en heeft de step voorzien van voorlicht, achterlicht, hydraulische voetrem en bijbehorend remlicht. Dit moet ervoor zorgen dat de step geen gevaar vorm voor anderen op de weg. Wat de Nederlandse overheid ervan vindt als je onverzekerd met 20 km/u door de stad scheurt, is de vraag.

Prijskaartje

Gaaf ding hoor! Maar waar kan je hem halen?

Je kunt de eletkrische step vanaf 2020 kopen bij Audi voor ongeveer €2.000. Een behoorlijk bedrag voor een elektrische step, maar dan heb je geen Chinese namaak maar Deutsche gründlichkeit!

Ook wil Audi de step als extra optie gaan aanbieden bij de nieuwe e-tron modellen. Dan kan de auto worden geleverd met een speciaal stopcontact waardoor je hem altijd opgeladen uit de achterbak kan pakken. Wij zouden hem graag testen!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…