Welk type ondergoed past het beste bij jou?

CREDITS: Pexels | Lucas Ribeiro

Om te bepalen welk ondergoed bij jou past is het belangrijk om te kijken naar jouw lichaamstype. Vroeger trok je gewoon de onderbroeken aan die je het eerste in de kast kon vinden. Maar het is niet verkeerd om te kijken naar welk ondergoed precies bij je past.

In de basis zijn er vier verschillende types mannen als het gaat om het dragen van ondergoed. Zo is er de zelfverzekerde drager, de basic drager, een ‘los in de kooi’ meneer en de tussenin boy.

Zeg het maar gentleman: in welke categorie kunnen we jou plaatsen?

Wat voor soort ondergoed past het beste bij jou

De zelfverzekerde drager

Ben jij degene die altijd in de sportschool te vinden is en nooit leg day zal overslaan? Dan is de kans groot dat de slip goed bij jou past. De slip is een van de strakkere modellen ondergoed en stopt hoog bij de lies. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat knellen aan je bovenbenen én je nog beter jouw gespierde kan showen. Het model kan ook nog eens in je voordeel werken als je vind dat je niet lang genoeg bent, je benen lijken namelijk een stuk langer in dit type ondergoed.

Mocht je nou, met je gespierde bovenbenen, het doel hebben om er nog meer uit te zien als Beckham en Cristiano Ronaldo dan moet een slip in je kast liggen. Het is dus geen type ondergoed dat je alleen vroeger droeg omdat je moeder het heeft gekocht.

Allerlei topmerken en designers hebben er namelijk voor gezorgd dat dit stereotype ondergoed weer helemaal dé shit is.

type ondergoed, Welk type ondergoed past het beste bij jou?
Foto: Amsnel Gorgonio

De basic drager

Ben je down to earth en hoeft het allemaal niet te gek voor jou? Dan weten we wel wat je nodig hebt my friend: een doodnormaal boxershort. Door de comfortabele pasvorm en de verschillende materialen waarin het ondergoed verkrijgbaar is blijft het basic boxershort een favoriet. Het zorgt niet alleen voor optimale ondersteuning maar ook onder strakke kleding is dit type ondergoed een must-have. 

Ook al is het een basic item: boxershorts voor heren hoeven zeker niet saai te zijn. De tofste kleuren, patronen en materialen zijn tegenwoordig op iedere hoek van de straat te scoren. Eenvoudig, sexy en comfortabel is precies wat jij als man wil.

type ondergoed
Foto: James Barr

De los in de kooi meneer

Geniet jij optimaal van het leven en heb je vrijheid nodig? Dan is de baggy boxer het item wat jij in je kast moet hebben liggen. Het is zeker NOG niet iedereen zijn favoriet. Toch is deze boxer wel degelijk beter voor je. Het zorgt namelijk voor een goede bloeddoorstroming en beschikt over ademend vermogen. Daardoor is de temperatuur daar beneden weer wat beter te regelen. Als je snel zweet of het al gauw warm hebt down under, dan is deze boxer de oplossing voor jou.

Of kom je toch slordig over met een onderbroek waardoor je een free willy hebt?

type ondergoed, Welk type ondergoed past het beste bij jou?
Foto: James Barr

De tussenin drager

Als je wat smaller bent in de heupen dan is een kortere versie van een boxershort jouw redder in nood. Doordat de boxershort hoger op je bovenbenen eindigt lijkt het namelijk dat je benen een stuk breder zijn. Ook als je vaak skinny kledingitems draagt is dit model een aanrader. Dit soort ondergoed is vaak gemaakt van elastische stoffen en kruipt niet zo snel omhoog.

Waar het omdraait is dat je jezelf comfortabel voelt. Ook als het gaat om ondergoed. Als je jezelf herkend in een van deze types, probeer het ondergoed wat erbij hoort dan uit. Je kan altijd ons de schuld geven als het toch niet helemaal is wat je ervan verwacht had.

Mocht je nou willen weten wat vrouwen denken van het ondergoed wat je draagt, lees dan dit artikel: Wat jouw ondergoed haar vertelt over jou

type ondergoed, Welk type ondergoed past het beste bij jou?