15 skills die iedere moderne man moet hebben

CREDITS: Bigstock | maurodelsignore

Het is al eeuwenlang een discussie waar mannen niet over uitgepraat raken: welke vaardigheden moet een man nu eigenlijk hebben? Mannen moeten competent en effectief zijn in de maatschappij. Daarnaast moeten ze zichzelf ook nog eens goed kunnen profileren en zichzelf kunnen redden in noodsituaties.

Vandaag de dag heeft een man veel meer skills nodig dan de primitieve man van vroeger. Als we konden jagen en vechten waren we al een heel eind. Nu red je het daar niet meer mee.

Daarom helpen wij je alvast door 15 skills uit te lichten. Sommige skills zul je bijna dagelijks gebruiken, anderen kun je bewaren in je achterzak. Die komen van pas als het écht nodig is.

15 skills die iedere man moet hebben

1. Fileparkeren

Ga je naar de grote winkels langs de snelweg, dan heb je een zee van ruimte waar je jouw bolide kan parkeren. Kom je in het centrum dan is het een ander verhaal. We weten ook dat er parkeergarages zijn, maar toch zal je hem vaak tegen de stoeprand aan moeten zetten. En dan wil jij niet die guy zijn die het verkeer stillegt.

Dus als je wil voorkomen dat je gefrustreerd (en vol schaamte) weg moet rijden, na zeker vijf mislukte pogingen, leer dan parallel inparkeren als een baas. Scheelt een hoop boze mensen en jou een rood hoofd.

skills man, <strong>15 skills</strong> die iedere moderne man moet hebben
Foto: Laura Gariglio

2. Een goede grap vertellen

Vandaag de dag vliegen de memes & viral videos je om de oren. Je ziet iedereen lachen naar zijn eigen smartphone. Het kan grappig zijn, maar het nadeel is dat je in je eentje aan het lachen bent. Door deze video’s is het ras wat een goede grap kan vertellen aan het uitsterven.

Vandaar dat het een mooie gelegenheid is om als man in verschillende situaties een goede grap te kunnen vertellen. Een goede grap maakt je maten in de kroeg aan het lachen. Op dat moment ben je de baas van de tafel. Als je andere mensen aan het lachen krijgt, krijgen mensen sympathie voor je. En dat wil je hebben als moderne man. Vergeet niet: de beste grappen ontstaan als je inspeelt op de situatie.

3. Grill met houtskool

Terwijl het makkelijkste is om op gas te barbecueën, is er niets mannelijker dan een goed stuk vlees bereiden op een barbecue met houtskool. We grillen al duizenden jaren op houtskool en dat zal niet snel veranderen. In plaats van op een knop drukken voor je vuur, heeft houtskool meer behendigheid en zorg nodig. Het vlees smaakt beter – persoonlijke mening – en het maakt van jou een ‘Barbecue King‘.

skills man, <strong>15 skills</strong> die iedere moderne man moet hebben
Foto: Paul Hermann

4. Een lekkende kraan maken

Niets is zo vervelend als een druppelende kraan in de nacht, die ervoor zorgt dat jij en je meisje niet kunnen slapen. Dit is niet het enige, want als je het laat maken kost het ook nog eens geld. De rekening van het watergebruik gaat omhoog en de factuur van een klusjesman is ook niet goedkoop. Over het algemeen is het maken van een lekkende kraan vrij eenvoudig, waardoor je het zelf kan oplossen.

Je vriendin zal het leuk vinden als je het zelf maakt en jij haalt er ook nog eens voldoening uit. Win-Win. Het is tijd om te stoppen met uitstellen. Check de lokale bouwmarkt of gereedschapcentrum en maak je klus af. Een échte man fixt het zelf.

5. Een lekke band vervangen

Als er iets ontmoedigend is, dan is het wel het geluid dat je hoort als je band geklapt is. In plaats van boos worden, kun je ook jouw mannelijkheid laten zien en die band gewoon vervangen. Dit is juist een kans om jezelf te profileren. Je kunt je eigen hachje redden als je alleen op de snelweg rijdt, maar misschien nog wel beter: die bloedmooie dame die met pech langs de weg staat. Jij kunt haar held zijn door haar te helpen.

6. Messen slijpen

Zakmessen, keukenmessen en overlevingsmessen. Messen zijn er voor allerlei omstandigheden en kunnen je helpen uit noodsituaties. Mits je messen goed scherp zijn, want aan een bot mes heb je niks. Zorg ervoor dat je weet hoe je een mes moet slijpen en doe dit dan ook regelmatig. Scherpe messen gaan je leven een stukje beter maken.

skills man, <strong>15 skills</strong> die iedere moderne man moet hebben

7. Een deur openbreken

Je zou denken dat het alleen in films gebeurd, maar het kan ook in werkelijkheid gebeuren: brand in huis. Of je vriendin is juist thuis en jij bent buitengesloten. Wat moet je dan kunnen doen? Juist, de held van de dag zijn. Zorg ervoor dat je een deur kan openbreken. Breek met al je power die deur open en neem je dierbare weer mee naar buiten.

8. Navigeren met kaart en kompas

Google Maps. Iedereen gebruikt het – wij ook – en het is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Het is ook gewoonweg superhandig, maar wat als je geen bereik hebt in the middle of nowhere? Dan zul je toch de weg moeten weten met een kaart en kompas. Zorg ervoor op reis dat je deze twee onmisbare attributen niet vergeet.

9. Je eigen eten kweken

Eten verbouwen in je eigen tuin is niet alleen leuk om te doen. Het is ook nog eens gezonder, lekkerder en bovendien een stuk goedkoper. Voedingsmiddelen zitten tegenwoordig vol met chemicaliën waarvan we het bestaan niet eens afweten, laat staan hoe we ze uitspreken. En koop maar is een volle kar bij de supermarkt met 100% biologische producten, dan schrik je jezelf kapot van het bonnetje. Waarom ga je het niet gewoon zelf doen?

skills man, <strong>15 skills</strong> die iedere moderne man moet hebben
Foto: Markus Spiske

10. Handen schudden

Een goede, stevige handdruk is een belangrijk onderdeel van jouw eerste indruk. Een goede full-grip handdruk gegeven met oogcontact brengt warmte en vertrouwen over. Een slappe handdruk zorgt ervoor dat je het vertrouwen terug moet gaan winnen. Je bent toch geen slapjanus of wel?

11. De brandweergreep uitoefenen

Oké, je hebt de fysieke kracht en de moed om iemand zijn leven te redden. Maar dan moet je dat nog wel op de juiste manier doen, bijvoorbeeld met de brandweergreep. Iedere man zou moeten weten hoe je die uitvoert. Het is namelijk een effectieve manier om iemand zijn gewicht te verdelen. Daardoor kun je met een minimale inspanning iemand over lange afstanden meenemen.

12. Het schudden van kaarten

Als je gaat kaarten dan wordt er gerouleerd met delen. Iedereen komt aan de beurt en er zijn altijd mannen bij die het schudden van kaarten niet onder de knie hebben. Of het nu om een simpel potje pesten met je neefje of juist om een heuse pokeravond, het schudden van kaarten is absoluut niet moeilijk. Als je kaarten met flair kan schudden kom je mysterieus over. De dames gaan er goed op!

kingsen regels
Foto: Kobe Michael

13. Een biefstuk bakken

De schoonheid van een goede biefstuk zit in het eenvoud. Voeg aan een biefstuk geen fancy smaakmakers toe, maar alleen peper en zout. Als je eenmaal weet hoe je een goede biefstuk bakt, dan kun je heel je leven als een koning eten. Vooral als je het voor anderen ook nog eens zo goed klaar kan maken.

14. Geef een goede massage

Een man die een goede massage kan geven is de allergrootste baas van de wereld. Een massage is een perfecte gelegenheid om haar te imponeren, en waarschijnlijk zal het nog op iets anders uitlopen…

15. Jezelf vermaken zonder smartphone

Het komt zó bekend voor: als we 10 seconden niks te doen hebben, dan pakken we onze smartphone er weer bij. Het is onbeschoft om tijdens het avondeten je telefoon te pakken. En als het stil is lijkt jezelf vermaken steeds lastiger te worden zonder telefoon.

Daarom dien je te leren hoe je jezelf vermaakt zonder telefoon. Speel bordspellen, doe push-ups tijdens de reclame op tv, maak een papieren vliegtuigje of bedenk een filosofisch probleem in je hoofd. De hele dag bezig met je telefoon: daar wordt niemand blij van.

skills man, <strong>15 skills</strong> die iedere moderne man moet hebben
Foto: Vlad Sargu