Carriere maken? Dit is waarom je in het buitenland moet gaan wonen

CREDITS: Screenshot: Mad men | Weiner Bros. Productions

Kijk je ook jaarlijks uit naar witte stranden, cocktails en dagelijks mooi weer? We houden allemaal van een vakantie of het ontdekken van nieuwe landen en steden. Je werkt jezelf dagelijks een slag in de rondte, maar hebt het gevoel dat je hier niet genoeg waardering voor krijgt. De vraag is, is dit ook het geval als je in een ander land zou werken? Carrière maken willen we allemaal, maar wat is het beste voor onze ontwikkeling?

Carrière maken? Dit zijn de voordelen om in het buitenland te wonen

Iedere man moet een keer in het buitenland gewoond hebben. Dit heeft meerdere positieve effecten, maar het belangrijkste is je eigen ontwikkeling. Uit een onderzoek van de Rice University blijkt dat een verblijf in het buitenland je persoonlijk helpt om een sterker zelfbewustzijn op te bouwen.

Een nieuwe omgeving kan veel met je doen, maar één ding is zeker: het geeft je een geheel nieuwe kijk op de wereld. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je vernieuwende beslissingen neemt. Zo kom je op nieuwe ideeën en stop je bestaande ideeën in een nieuw jasje.

Carrière
Foto: NOAA

Nieuw land, cultuur en wereld

Elk land heeft verschillende normen en waarden. The vibe is overal anders en iedereen gaat met alles anders om. That’s just life isn’t it? Ben je in een competitieve omgeving opgegroeid en is presteren het allerbelangrijkste? Dan is falen geen optie en ben je jezelf continu aan het afbeulen. De prestatiedruk is hoog en dat is helemaal niet verkeerd, maar soms kost het meer dan dat het oplevert.

Het kan zomaar zijn dat er in een andere omgeving minder hard gewerkt wordt. Daar kan je meer tot rust komen en is de kans aanwezig dat je werk meer wordt gewaardeerd. Je hebt de mogelijkheid om tijd in jezelf te investeren en erachter te komen wat je echt wil. Dit kan een openbaring zijn. Zo barst je ineens van nieuwe ideeën over je carrière en haal je ook nog eens plezier uit je dag.

omgeving
Foto: Simon Migaj

De voordelen van jouw toekomstige carrière

Een onafhankelijke organisatie, RAND Europe, wilde ook weten wat een buitenlands verblijf voor invloed kan hebben op je carrière. Daarom hielden ze een onderzoek bij ongeveer 2500 onderzoekers over de hele wereld. Meer dan 80 procent van de Europese onderzoekers had in het buitenland gewoond. De onderzoekers die in het buitenland hadden gewoond waren van mening dat de blootstelling aan het buitenland hielp.

Ze gaven aan dat deze ervaring hun in staat stelden om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De ervaring hielp bij het verbreden van hun netwerk. Ook hielp het bij het krijgen van nieuwe ideeën. In het buitenland leerde ze nieuwe technische vaardigheden te ontwikkelen die ze vervolgens op hun werk konden toepassen. Sounds great right?

Vakantie boeken en koffers in pakken dan maar?

Al direct aan het kijken naar een vakantie in landen als Bonaire, Curaçao, Cuba, China of Indonesië? Wacht dan wel heel even voor je jouw vakantie boekt. Beide onderzoeken gaven aan dat een weekje in het buitenland geen effect heeft.

De positieve effecten gaan wel over langdurige periodes in het buitenland. Denk hier al gauw aan maanden of zelfs jaren. Ben je er klaar voor om je carrière een nieuwe boost te geven? Spring op het vliegtuig en misschien kom je wel terecht op heaven op earth en vind je jouw perfecte plek om jezelf te ontwikkelen.

Ook benieuwd wat voor invloed je partner op je carrière kan hebben? Check dan hier het artikel: Carrière maken? Zoveel invloed heeft je partner op jouw succes

Carrière
Foto: Oliver Sjostrom
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…