Airbnb Finds: moderne grot met uitzicht op de ballonnen van Cappadocie

Rotsen in de vorm van puntmutsen, de hemel die oranje kleurt tijdens de zonsopgang en luchtballonnen zover het oog reikt. Een beeld dat ongetwijfeld wel eens voorbij is gekomen tijdens een Instagramsessie. Deze fantastische ervaring vind je in Turkije in de stad Cappadocië. Een bestemming die zeker op jouw bucketlist moet staan want het overtreft nog steeds de verwachtingen van nieuwe bezoekers. Naast een rit in een luchtballon kun je hier ook nog verblijven in een grot. Wat wil je nog meer? 

 Verblijf in een grot in de stad van luchtballonnen

Het verblijven in deze Airbnb is al een ervaring op zich. Gebouwd uit stenen muren en ingericht met houten meubels, heeft de accommodatie een authentieke Turkse sfeer. Het verblijf bestaat uit twee aparte kamers die beide een eigen badkamer hebben. Maar, de reden waarom je in deze specifieke accommodatie wilt verblijven, is toch echt wel het dakterras. Bereid je voor op adembenemend uitzicht over de omgeving. Ga hier zeker heen tijdens de zonsopgang, wanneer alle luchtballonnen om je heen de lucht verrijken. In totaal kun in dit grot-appartement met vijf vrienden vertoeven en genieten van de heerlijke Turkse temperaturen.

luchtballonnen, Airbnb Finds: moderne grot met uitzicht op de ballonnen van Cappadocie

Ondergrondse steden en mysterieuze schuilplekken

De omgeving van Cappadocië is er een die veel hoofden doet draaien. De stad wordt vaak een ‘natuurwonder’ genoemd en staat dus ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het ligt in het midden van het land en is een must om te bezoeken tijdens een reis in Turkije. Vol met geheime ondergrondse werelden en mysterieuze schuilplekken zou het net zo goed een locatie uit Call of Duty kunnen zijn. De nabijgelegen steden zijn ook zeker een bezoek waard. Zo zijn er meerdere plekken waar men de rotsen heeft uitgegraven om een ondergronds dorp te bouwen, zoals Derinkuyu en Kaymakali. Deze steden verdienen zeker een plek op je bucketlist.

luchtballonnen, Airbnb Finds: moderne grot met uitzicht op de ballonnen van Cappadocie

Dingen om te doen 

Om een leuke activiteit in de omgeving te vinden hoef je niet lang te zoeken. Naast een rit in een heteluchtballon kun je een bezoek brengen aan het openluchtmuseum. Iets buiten het dorp Göreme vind je hier veel kleine kerken die in de rotsen gebouwd zijn. Ook vind je onderweg naar het museum de ‘Liefdes Vallei’. Deze speciale plek wordt steeds mooier hoe dichterbij je komt. Schrik niet, want je zult hier veel nerveuze mannen tegenkomen die hun geliefde ten huwelijk willen vragen. Tot slot kun je nog een bezoek brengen aan Üçhisar. Dit dorp ligt op een grote rots en steekt ver boven alles uit. De perfecte plek om tijdens zonsondergang een drankje te doen en te genieten van het uitzicht. 

Ben je helemaal overtuigd om een paar dagen in deze fantastische stad te verblijven? Dat kan al vanaf €340,- per nacht, dus €68,- per persoon per nacht. Geniet van het adembenemende uitzicht op de kleurrijke luchtballonnen en vlieg weg onder de Turkse zon. 

Meer info 

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…