Je kan nu in de laatste Blockbuster van de VS slapen

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar voor de komst van Netflix en streamingdiensten gingen wij voor een filmavondje eerst langs de videotheek. Met een lijst vol kanshebbers op naar Videoland. En dan hebben we het niet over de online streamingdienst. Hier stonden duizenden videobanden en later Dvd’s klaar om gehuurd te worden. Gesorteerd op genre en alfabetische volgorde.

In de VS kun je hiervoor bij Blockbuster terecht, deze videotheek keten had op zijn hoogtepunt in 2004 meer dan 9000 winkels. Het zal je niet verbazen dat de meeste winkels inmiddels gesloten zijn – op één Blockbuster na. Het filiaal in Bend, Oregon voorziet locals nog altijd van de nieuwste films en is een belangrijk onderdeel van de lokale community.

Blockbuster, Je kan nu in de laatste Blockbuster van de VS slapen

Terug in de tijd

Voor iedereen die zich nostalgisch voelt bij het terugdenken aan die goede oude tijd, hebben wij leuk nieuws. Via Airbnb is het binnenkort namelijk mogelijk om te overnachten in de laatste Blockbuster van Amerika.

Ja, je leest het goed. Airbnb geeft fans de kans om terug te gaan naar de 90’s en een nachtelijke filmmarathon te houden op de meest iconische locatie die je hiervoor kunt bedenken. Middenin de Blockbuster, omringd door gangpaden vol met films. Hier is nu tijdelijk een geïmproviseerde woonkamer gebouwd. Compleet met retro eikenhouten tafel, ouderwetse lamp en beige slaapbank – precies zoals jouw woonkamer er vroeger waarschijnlijk uit zag.

Tegen de muur aan staat het belangrijkste meubel: een tv kast met daarin een groot scherm om elke film die je maar wilt op af te spelen.  Als de nachtelijke trek op speelt kun je gebruik maken van een schap vol typische Amerikaanse film snacks:  van Nerds en Butterfingers tot de filmklassieker: beboterde popcorn.

Blockbuster, Je kan nu in de laatste Blockbuster van de VS slapen

Films en popcorn

Het is logisch dat het aanbod aan films je op een gegeven moment overspoelt. Gelukkig staan de medewerkers van Blockbuster tot je beschikking om je telefonisch helpen bij het kiezen van de leukste films. Na een lange nacht vol Tom Hanks, Will Smith en Sandra Bullocks kun je de slaapbank uitklappen tot bed. Al raden wij aan geen tijd te verliezen aan slaap. Deze ervaring duurt voor de lucky guests namelijk maar één nacht, en die wil je van begin tot eind bewust meemaken.

Om wakker te blijven kun je een twee literfles Pepsi aan je mond te zetten of een wandelingetje tussen de gangpaden maken. Vervolgens zak je weer weg in de bank of in een zitzak. Bij het opkomen van de eerste zonnestralen, staat een heerlijk ontbijtje voor je klaar. Maar voor een frisse douche zal je toch echt op zoek moeten naar een hotel. Het blijft natuurlijk een videotheek!

Blockbuster, Je kan nu in de laatste Blockbuster van de VS slapen

Een nachtje in de Blockbuster

De Blockbuster accommodatie zal vanaf 18 september voor 3 nachten beschikbaar zijn. Voor een symbolisch bedrag van 4 dollar kun je met 3 vrienden een filmmarathon houden in deze laatste Blockbuster ter wereld. Dit komt neer op ongeveer 1 euro per persoon. Een losse film huren kost het dubbele, dus wat ons betreft een goede deal!

Meer info