Airbnb Finds: overnachten in de IJslandse fjorden

Vind jij het ook zo lekker om op vakantie even alles maar dan ook alles los te laten? Je werk, je zorgen, dagelijkse stress. Niemand die iets van je vraagt, geen impulsen, alleen natuur. Niets liever dan dat toch? Deze villa tussen de IJslandse fjorden is de perfecte uitvalsbasis om je drukke leventje te ontvluchten en ultiem te relaxen, en dat ook nog in de schone berglucht.

Huiskamergevoel in architectonische parel

Dit staaltje gewaagde architectuur is helemaal van glas en hout, heeft twee slaapkamers en is geschikt voor vier personen. De Airbnb heeft een unieke ligging, een ruime keuken, een terras en een zithoek met grote ramen. Wie wil er nou niet samen een biertje drinken met uitzicht op deze toffe fjorden? Als je in de juiste periode reist, zie je misschien wel het noorderlicht en hoef je niet eens je bed uit! Chill.

Stay fit, ook op vakantie

Ja we gaan op vakantie, maar dat betekent niet dat we hoeven stoppen met bewegen om een beetje in shape te blijven. Want terugkomen van vakantie betekent te gekke verhalen, een uitgeruste gloed over je heen, en wat zou het lekker zijn als daar een beetje fit lichaam bij komt. Dit huis is ideaal voor wat lichaamsbeweging; je stapt de deur uit en kan direct beginnen aan de mooiste wandelingen. Akureyri ligt aan de Eyjafjörður, wat eilandfjord betekent.

IJslandse fjorden, Airbnb Finds: overnachten in de IJslandse fjorden

Wat nou juist zo mooi is, is om langs het water kilometers ver te wandelen, bijvoorbeeld naar Dalvik – een wandeling van 8 uur. Een lunchpakketje mee voor het ultieme ‘buiten leven’ en vooral: lunch met waarschijnlijk het beste uitzicht dat je gehad hebt. Je kunt natuurlijk ook je hengeltje uitgooien in de IJslandse fjorden en een poging wagen.

Akureyri ligt op zo’n 5 uur rijden van Reykjavik, een prachtige weg die we iedereen aanrijden. Je pakt een stuk mee van de Ring Road (de ‘golden circle’), wat samen met de aftakken daarvan werkelijk een must zijn om ooit gereden te hebben. En als je dan toch een huurauto hebt, neem dan ook zeker de tijd om naar de Mývatn Nature Baths te gaan, op een uurtje rijden van Akureyri! Een tip van de vrienden van Sunny Cars.

Het noorderlicht in Akureyri

De villa bevindt zich in de luxueuze omgeving van Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. In de zomer kun je genieten van de mooiste zonsondergangen maar in de winter kun je het noorderlicht zien! Ondanks dat de villa zo in de stilte ligt, is het stadje Akureyri maar 10 minuten rijden vanaf de accommodatie. Het is zeker de moeite daar eens een lekker hapje te gaan eten in een van de cafeetjes of restaurants, een concertje te bezoeken of je kunt er gewoon je boodschappen halen. En gooi die voetjes van de vloer in de zomer, want dan zijn er verschillende leuke festivals in Akureyri!

Voor slechts € 141 per nacht kom je helemaal tot rust in dit houten architectonische huisje. Dus laat nou echt eens even alles achter en go !

Meer info

IJslandse fjorden, Airbnb Finds: overnachten in de IJslandse fjorden

IJslandse fjorden, Airbnb Finds: overnachten in de IJslandse fjorden

IJslandse fjorden, Airbnb Finds: overnachten in de IJslandse fjorden

IJslandse fjorden, Airbnb Finds: overnachten in de IJslandse fjorden

 

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…