Airbnb finds – Op bezoek bij de Kerstman

Geloof het of niet maar het is alweer december. Het voelt als de dag van gister dat jij je sportabonnement met goede moed activeerde om 2019 het jaar te maken dat je eindelijk een wasbordje zou kweken. Beetje jammer dat dat helaas weer niet is gelukt. Maar goed nieuws, het is wel weer bijna kerst! Terwijl de Kerstman jouw cadeautjes aan het verzamelen is en Rudolph de daken verlicht met zijn rode neus, vroegen wij ons af waar onze rondbuikige vriend nou eigenlijk verblijft? Airbnb’tje op de Noordpool of verblijft deze vriendelijke oude man toch in Lapland? Na lang zoeken hebben we zijn woonplaats niet kunnen achterhalen, wel vonden we een aantal hele toffe Airbnb’s waar jij je zoektocht naar de Kerstman kunt starten.

De Noordpool, maar dan even anders

Doe eens iets geks en ga met vrienden op vakantie naar de Noordpool! Nou ja, het heet wel North Pole, maar ligt eigenlijk in Alaska. In de hoop speelgoedmakers aan te trekken werd de het gebied van de eerste bewoners North Pole genoemd. Wat ooit als een afgelegen winkeltje begon, is uitgegroeid tot een heus Santa Claus House. En die is zeker een bezoekje waard. In de gigantische kerstwinkel kan je gelijk al je kerstcadeaus halen voor de komende tien jaar. Ben je daar ook weer vanaf. En als je een beetje geluk hebt, zie je Santa en zijn rendieren in het ‘echt’.

Dat kerstgevoel is ook terug te vinden in deze blokhut voor vier personen in de buurt van Fairbanks. Een verblijf in dit prachtige huisje biedt alles wat je van een wintervakantie verwacht. De outdoor liefhebber kan hier zijn hart ophalen: geen natte prutsneeuw zoals die in Nederland, maar gewoon een dik pak witte poedersneeuw. Vergeet ook niet de skigebieden te bezoeken, wandelingen door de sneeuw te maken en als het donker is het overweldigende schouwspel van het Noorderlicht te bewonderen.

Voor de prijs kan je het niet laten, want om hier een nachtje te verblijven betaal je maar €77 per nacht. Met de twee tweepersoonsbedden is het voor een dubbeldatevakantie of met drie vrienden nog geen €20 euro per persoon per nacht! Zo blijft er meer dan genoeg geld over om een auto te huren om dit prachtige gebied te verkennen.

Airbnb de Kerstman, Airbnb finds – Op bezoek bij de Kerstman

Airbnb de Kerstman, Airbnb finds – Op bezoek bij de Kerstman

Foto credit: Diane Deaton Street

Meer info vind je hier.

Santa Claus is coming to town

Indiana in het zuiden van de VS is niet direct een plek waarbij je direct aan kerst denkt, totdat je bij Santa Claus komt. In dit dorpje is het 365 dagen per jaar kerst. In het kerstdorp vind je kerstwinkels, een kerstmuseum en een kerstpostkantoor. Maar ook de Kerstman z’n persoonlijke tokkelbaan, een snoepkasteel, een speelgoedwerkplaats, het allereerste themapark van Amerika en ga zo maar door. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of ze hebben het hier. Als het maar met de Kerstman te maken heeft.

Een goeie vakantie wordt het ongetwijfeld, want ook als je even geen puf hebt om de deur uit te gaan zit je hier goed. Deze hut voor 6 personen ligt op een half uurtje rijden van het dorp, en heeft echt een beest van een jacuzzi. Wij zien het al voor ons: een fles gedestilleerd van de lokale producent, een goeie lap vlees dat langzaam gaart op de barbecue en ondertussen met z’n allen chillen in het warme water. Niet zoveel behoefte aan het megabubbelbad? Pak dan lekker wat drinken en stook het vuur extra hoog op in één van de twee vuurplaatsen. De hut ligt vrij afgelegen dus gooi nog een blokje op het vuur en geniet van de avond. De kers op de kersttaart is de prijs van deze hut. Per nacht kost het €121, wat ook weer neerkomt op ongeveer €20 per persoon per nacht.

Airbnb de Kerstman, Airbnb finds – Op bezoek bij de Kerstman

Airbnb de Kerstman, Airbnb finds – Op bezoek bij de Kerstman

Meer info vind je hier.

Boven de poolcirkel

Hoog in het Scandinavische noorden ligt nóg een plek waarvan gezegd wordt dat het de officiële woonplaats van de Kerstman is. In Lapland ligt alles vrij afgelegen, maar daardoor heb je alle ruimte voor allerlei gave activiteiten. Als je in deze traditionele hut verblijft moet je eigenlijk wel een tocht op een sneeuwscooter maken. Voorgas door de sneeuw banjeren op zo’n apparaat is toch de perfecte manier om de vakantie door te brengen? Als je wat meer van het rustige vermaak bent is het gebied ideaal om van het Noorderlicht te genieten. Om het extra bijzonder te maken kan je een fototour regelen met een local. Deze neemt je mee naar de beste plekken voor de foto’s en legt uit hoe je het schitterende licht het beste vast kan leggen. Zo’n tour is bijvoorbeeld via Airbnb hier te boeken, en dan krijg je er ook nog eens heerlijke snacks bij om rond de vuurplaats te delen!

Verblijven doe je in dit traditionele houten hutje. Hier geniet je van typisch Finse bezigheden, zoals de sauna. Uiteraard kun je afkoelen onder een koude douche, maar volgens echte Finse traditie hoor je direct de sneeuw in te duiken! Gelukkig is er een kacheltje en een goeie voorraad hout om later weer op te warmen. Er is plek voor 3 man in dit huisje, en ondanks dat je redelijk afgelegen bent is er gewoon Wi-Fi en Tv beschikbaar. Dat deze traditionele woning zo populair is, is niet raar: het kost maar €69 per nacht. Met z’n drieën is dat dus nog geen €23 per persoon per nacht. Wij zeggen maar één ding: boeken maar!

Airbnb de Kerstman, Airbnb finds – Op bezoek bij de Kerstman

Airbnb de Kerstman, Airbnb finds – Op bezoek bij de Kerstman

Meer info vind je hier.

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…