Airbnb Finds: spookhuis in Canada

Trick or Treat! Het is vandaag Halloween en dat moet natuurlijk gevierd worden op een griezelige plek. Verblijven in een huis dat bezeten is door een geest? Dit is het moment om te bewijzen dat je een echt durfal bent en dat kan uiteraard in een spookhuis op Airbnb.

We nemen je even mee in de spookgeschiedenis van deze victoriaanse villa… In 1885 werd een landhuis in Penetanguishene, Canada gebouwd voor Carl Beck en zijn negen kinderen. Toen zijn vrouw en hij overleden waren verdeelde hij zijn landgoed eerlijk over acht van zijn kinderen, maar gaf zijn oudste dochter maar één dollar! Zouden wij ook niet waarderen. Men zegt dat zijn dochter en hij nog steeds in het huis rondspoken en ruzie maken over de erfenis. Wie weet kom je de oorspronkelijke eigenaar wel tegen tijdens een verblijf in dit spookhuis…

Een victoriaans spookhuis

Het landhuis staat in Penetanguishene, Penetang in het kort, in Ontario, Canada ongeveer 150 kilometer vanaf Toronto. De victoriaanse, authentieke stijl brengt je terug in de tijd – de eigenaren hebben hun best gedaan het huis in de oorspronkelijke staat te behouden. De villa ziet er ouderwets uit, maar is goed onderhouden en beschikt over moderne snufjes – je bent dus niet helemaal terug in 1885. Op de flatscreen TV in de woonkamer kun je op Netflix de nieuwste horrorfilms kijken om nog meer in de stemming te komen. Of plof neer op de ouderwetse banken en houd met je vrienden een seance, mocht Carl Beck niet uit zichzelf tevoorschijn komen.

spookhuis, Airbnb Finds: spookhuis in Canada

Beangstigend mooie natuur

Zoals je kunt verwachten in Canada, is de plaats en het huis omringt door bos. In de ochtend geeft dit een griezelig gezicht wanneer dauw zich tussen de bomen beweegt. Gelukkig staat dit spookhuis niet in het Black Hills Forest, bekend uit The Blair Witch Project. Je hoeft waarschijnlijk dus niet bang te zijn heksen tegen te komen – but you never know. Op ongeveer 50 kilometer afstand is Lake Simcoe, waar je geweldig kunt wandelen, vissen of kanoën. Pas wel goed op voor een groep jongeren, die volgens de legende uit Death Weekend moordachtige karakteristieken er op na houden.

Rijd je nog een stukje verder, ongeveer 100 kilometer, kom je bij ’s werelds bekendste watervallen – de Niagara Falls. Eén van de werelds meest spookachtige bestemming – verhalen over geesten en poppen die uit zichzelf bewegen zijn geen vreemden hier. Je kunt hier spooktochten volgen met een gids of ga er zelf op uit en neem een kijkje bij de Screaming Tunnel. Volgens de legende is hier een meisje overleden nadat haar huis afbrandde. Wanneer je daar nu een lucifer aansteekt blaast zij ‘m uit met een oorverdovende schreeuw.

In het huis zijn twee slaapkamers, ieder met eigen badkamer. Het huis heeft een ruime woonkamer met eettafel, een oprijlaan voor de auto en een volledige uitgeruste keuken. Voor nog geen € 85 per nacht kun je je hier al de stuipen op het lijf laten jagen.

Meer info

spookhuis, Airbnb Finds: spookhuis in Canada

spookhuis, Airbnb Finds: spookhuis in Canada

spookhuis, Airbnb Finds: spookhuis in Canada

spookhuis, Airbnb Finds: spookhuis in Canada

 

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…