Joggers dragen doe je voortaan op deze manier

CREDITS: Beckham for H&M

Joggers dragen is het fijnste wat er is, maar vooral als het maatschappelijk geaccepteerd wordt en er goed uit ziet. Weet je nog dat je moeder je no fucking way in een joggingbroek naar buiten liet gaan? Groot gelijk had ze, die moeders van jou. Maar helaas moeten we haar teleurstellen, anno 2018 zijn er namelijk wat uitzonderingen op de regel

Joggers zijn tegenwoordig anders dan voorheen en kunnen daarom ook als smart/casual gedragen worden. Dan bedoelen we uiteraard niet een Adidas slobberbroek die bij elke stap een beetje modder en stront meepakt van de onderkant van je schoen. Wat we wel bedoelen zijn nette, hippe broeken, die toevallig van jogging-stof zijn gemaakt. Deze joggers zijn op zijn minst maatschappelijk acceptabel. Ze zijn zelfs heel erg nice!

Joggers voor de winst

Hoewel we de slobberbroeken nog regelmatig op straat tegenkomen, zijn er ook mannen die de betere versie van de jogger in zijn kast heeft hangen. En er daarnaast dik mee weg komen, omdat ze ‘m weten te combineren. Dat broekje dragen met dress schoenen en een blazer? Dat kan tegenwoordig gewoon ook allemaal.

Natuurlijk hebben de broeken allemaal een eigen definitie. Wij hebben de vijf belangrijkste ertussenuit geplukt. Dus, opgelet, zo draag je joggers!

Smart

Deze joggers komen behoorlijk in de buurt van de pantalon. Laten we maar even zeggen dat het broertjes zijn. De smart jogger komt soms met een ruitje of streepje. Hij zit als gegoten, maar heeft wel nét de details die je nodig hebt om hem wat formeler te dragen.

Voornamelijk in donkerblauw, zwart of donkergrijs. Meestal herken je ‘m aan de rechte pijpen zonder teveel plooi.

joggers-1
Foto: ASOS

Smart/casual

De smart/casual jogger is iets meer richting het jogger model gaan zitten. Hier zit wel vaker een plooi in de broekspijpen en varieert de kleur ook nog wat meer met grijstinten.

joggers-2
Foto: Superdry

Sport

Zelfs de sportvariant heeft een upgrade gekregen en is niet alleen maar voor het daadwerkelijk sporten. Ook in street style wordt hij sportief gedragen en dat stijltje wordt ook maatschappelijk geaccepteerd, mits je goed combineert.

joggers-3
Foto: JD Sports

Everyday

Dan hebben we nog de everyday, all day-variant. Zelfs deze jogger mag je de deur mee uitnemen. Of het nou casual een hapje is of een korte wandeling. Hij zit onwijs lekker en hij wordt niet gezien als slobberbroek. Key is om te blijven combineren met wat formelere kledingstukken, zodat je contrast creëert en je er niet uitziet alsof je zo naar bed gaat.

joggers-4
Foto: River Island

Lounge

Hij zit er natuurlijk wel tussen, die ene die je niet de deur mee uit neemt. Hij is je grootste vriend op de zaterdag- en zondagochtend. Ook elke avond na een lange werkdag is hij thuis op je aan het wachten. Comfortabel ten top en dat is soms het enige wat we nodig hebben. Maar als je hem mee de deur uit wil nemen, dan moet je van goeden huize komen!

joggers-5
Foto: Original Penguin