2019 Ducati Panigale V4 R

CREDITS: Ducati
Motor

‘Het maximaal haalbare uit Ducati’s Racing DNA’, dat is hoe Ducati de nieuwe Panigale V4 R omschrijft. En terecht, want het is de snelste benzine-motor aangedreven wegmotor ooit gebouwd. Met 221 paarden tussen je benen zal je niet weten wat je overkomt als je de gashendel opentrekt.

Ducati Panigale V4 R

Ducati lanceerde eerder dit jaar de V4 motor op de Panigale in plaats van een V-twin. In de MotoGP werd de V4 al sinds 2015 gebruikt, maar is nu dus ook verkrijgbaar op straatlegale motoren. Maar Ducati wilde er nog een schepje bovenop doen. Natuurlijk was daar al de Panigale V4 Speciale, maar met de V4 R halen ze echt alles uit de kast. En besluit je er een Akrapovič uitlaatje onder te knallen dan kun je het vermogen zelfs nog opschroeven naar 234 pk, ofwel 174 kW bij 15.500 rpm. Dan resulteert acceleratiewaarden en snelheden waarbij de tranen niet eens meer uit je ogen durven komen.

In 2017 hadden we de Ducati 1299 Panigale S al een week op de stoep staan. Met 205 pk ook zeker geen doetje. We hebben er heel wat plezier mee beleeft, maar de Panigale V4 R zou dit dus nog kunnen toppen. Wij zijn benieuwd!

De superbike is vanaf nu verkrijgbaar met een beginprijs van €26.190,-.

tags:
Total
1
Share