Zo draag je bretels!

Fashion

De riem is een uitvinding die al heel lang bestaat. Voor de Eerste Wereldoorlog droegen militaire de riem eigenlijk meer als decoratie dan dat de riem praktisch was. De bretels zorgde ervoor dat de broek op zijn plek bleef zitten. Maar hoe draag je dan eigenlijk bretels op een goede manier? Ze zijn namelijk erg praktisch, maar tegelijk als hip accessoire gedragen worden.

Bretels

1. Knopen geen clips

Eigenlijk zijn de bretels met de clip helemaal niet zo mooi. De bretels met de knopen moet je hebben om bretels goed te dragen. Hierbij zit er aan de binnenkant van de broek, op de tailleband, knopen waar de bretels aan bevestigd kunnen worden. Op een denim of zware werkbroek kun je ze vaak aan de buitenkant vinden.

Credits: Suitsupply

2. Het is of-of en niet en-en

Je moet kiezen. Draag OF een riem OF bretels. Draag het niet tegelijk want dit is overbodig. Beiden hebben ze hetzelfde doel en dat is je broek omhoog houden en het kan een accessoire zijn voor je outfit. Het is mooier als je broek lussen heeft om dan te gaan voor een riem en wanneer je broek geen lussen heeft en een strakke band heeft, om dan te gaan voor bretels. Dit oogt een stuk netter en het is logisch. Het is zeker niet fout om voor bretels te kiezen ook al heeft je broek lussen. Je outfit nog meer stijl geven doe je dus niet met een riem én bretels, maar kies bijvoorbeeld voor goede manchetknopen of andere accessoires. Accessoires maken de outfit namelijk!

3. Let op de lengte

Zorg dat je kiest voor verstelbare bretels. Hiermee zorg je dat je de bretels kan aanpassen aan je lijf en eigenlijk een kwestie is van één keer aanschaffen en het gaat jaren mee.

Bretels 7 - shutterstock

4. Bretels draag je als een onderbroek

Traditioneel gezien worden bretels onder een jasje, een vest, een trui of een combinatie hiervan gedragen. Bretels zijn accessoires die niet altijd goed gezien hoeft te worden. Het is tof als je subtiel zo af en toe de bretels tevoorschijn ziet komen onder een jasje, maar het maakt je outfit niet altijd cooler om het als eyecatcher te dragen.

Bretels 5 - shutterstock

Menu
Total
4
Share