8 inspirerende quotes van Steve Jobs

CREDITS: matt buchanan - WikiMedia Commons

Steve Jobs. Ongekend creatief, ongekend succesvol geworden. De grote man achter Apple heeft een legacy achtergelaten. Eentje die we nog steeds voelen.

Apple was keer op keer baanbrekend. Denk aan de Apple II in 1977, de Macintosh in 1984 of de eerste iPod in 2011. Of aan de producten die hij aankondigde tijdens zijn welbekende Stevenotes met ‘One more thing…’  Op die manier maakte de wereld kennis met bijvoorbeeld FaceTime, de MacBook Pro en iTunes WiFi Store. Door al deze producten kunnen we anno ’22 blij worden van Apple Watch bandjes, een nieuwe iPhone 14 of AirPods.

Door de jaren heen zijn er veel quotes de wereld ingeslingerd door Jobs. Quotes die jou helpen om alles uit je carrière te halen. Wij zetten de beste voor je op digitaal papier.

carrière, 8 inspirerende quotes van <strong>Steve Jobs</strong>
Foto: Md Mahdi

Steve Jobs quotes

1. “Mijn favoriete dingen in het leven kosten geen geld. Het is duidelijk dat de meest kostbare hulpbron die we allemaal hebben, tijd is.”

Apple is veel geld waard. Héél veel geld. Ook in de tijd van Jobs. Zijn belangrijkste was tijd, en niet zijn bankrekening of carrière.

Alles wat je verdient kun je helaas niet meenemen je kist in. Minimalistisch leven en je geluk halen uit de simpele dingen is dé essentie van het leven. Of dit een wandeling met je hond is, lunchen met je ouders of een avondje film kijken. Het maakt niet uit, zolang jij je tijd maar indeelt waar je gelukkig van wordt. Tijd is immers niet te koop.

2. “Dat is een van mijn mantra’s geweest – focus en eenvoud. Eenvoudig kan moeilijker zijn dan complex; je moet hard werken om je denken helder te krijgen om het eenvoudig te maken.”

Het leven en een carrière zijn soms al moeilijk en uitdagend genoeg. Waarom zouden we het onszelf dan nóg moeilijker maken. Er komen genoeg problemen op ons pad die allemaal opgelost dienen te worden. Als een gek van links naar rechts bewegen zit er volgens Jobs niet in. Focus je op de dingen die er echt toe doen. Het laatste wat je hiervoor nodig hebt zijn afleidingen. Dat betekent dus ook dat de BeReas, memes of berichten even geduld moeten hebben wanneer jij het probleem te lijf gaat.

3. “Ik ben net zo trots op veel van de dingen die we niet hebben gedaan als op de dingen die we wel hebben gedaan. Innovatie is nee zeggen tegen duizend dingen.”

Iedereen te vriend houden en het goed doen voor anderen, helpt jezelf geen steek verder. Zo hard is de waarheid nou eenmaal.

Bewust nee durven en kunnen zeggen is een vaardigheid die jezelf beschermt. Als je met alles instemt en alles goed vindt, heb je geen eigen mening en voor je het weet staat je agenda vol met verplichtingen voor anderen. Allesbehalve productief…

4. “Ik ben ervan overtuigd dat ongeveer de helft van wat succesvolle ondernemers onderscheidt van niet-succesvolle, puur doorzettingsvermogen is.”

Consistentie, discipline en motivatie. Het zijn allemaal ingrediënten om door te gaan wanneer anderen stoppen. Volgens Jobs is dit dé belangrijkste factor die de grote van de kleine onderscheid. Luister maar naar zijn wijsheden, want hier is een grote aan het woord.

Angst om te falen en de mening van anderen houdt velen vaak al op. Jezelf zo snel uit het veld laten slaan gaat je niet op Jobs’ niveau brengen. Het gaat om durven, doen en doorzetten, maakt niet uit voor wat dan ook in het leven. Zolang je dingen niet doet, ga je nooit krijgen wat je wil.

carrière, 8 inspirerende quotes van <strong>Steve Jobs</strong>
Foto: Bigstock

 

5. “We krijgen niet de kans om zoveel dingen te doen, en iedereen zou echt uitstekend moeten zijn. Want dit is ons leven. Het leven is kort, en dan sterf je, weet je? Dus dit is wat we hebben gekozen om te doen met ons leven.”

Een wijze les luidt als volgt: ‘droom over morgen, denk aan gisteren, maar leef vandaag’.

Deze zoetsappige ‘moeders-quote’ klinkt zweverig, maar slaat de spijker op zijn kop. Het verleden kunnen we niet meer veranderen. Je kunt er enkel van leren en de ervaringen toepassen op alles wat je nog kan doen. Helaas lukt dit niet wanneer we besluiten sommige dingen simpelweg maar niet te doen. Zo maak je nooit carrière natuurlijk. Het allerbelangrijkste om te doen is lak te hebben aan de meningen van anderen en dingen gewoon te doen en te gaan voor wat je wilt.

6. “Degenen die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn degenen die dat doen.”

Doe maar gek, je bent al normaal genoeg. Dat moet vast de gedachte van Steve Jobs zijn geweest toen hij besloot één van ’s werelds grootste bedrijven ter wereld te starten. De beste ideeën ontstaan wanneer je buiten de standaard wegen beweegt. Bekijk een probleem vanuit een compleet andere kant, want zolang de oplossing het probleem verhelpt, bestaan er geen gekke oplossingen.

7. “Blijf hongerig, blijf dwaas.”

Steve Jobs is van een kleine start-up gegroeid naar een miljoenenbedrijf. Simpelweg omdat hij nooit genoeg nam met de huidige situatie, maar telkens bleef streven naar beter. Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen en groeien in elk gebied van je leven. Essentieel voor jezelf én je carrière. Om beter te worden in wat dan ook in je leven moet je doen en ontwikkelen. Alleen zo word je een beter mens.

8. “Het leven is een reis vol bijzondere gebeurtenissen. Je kunt op je kont zitten en hopen dat je roeping je vindt, of je kunt je roeping stap voor stap voortzetten.”

Doe wat voor jou goed voelt en ben de persoon die je wil zijn. Zo simpel is het. Althans, als Steve Jobs het zegt, moet het wel kloppen.

CEO
Foto: Wikimedia Commons