Eigen Twitter-poll schopt Elon Musk uit directeursstoel

Sinds dat Elon Twitter heeft overgenomen, is het chaos. Serieuze chaos. Niets en niemand is meer veilig. Letterlijk, want met een eigen poll wordt hij door Twitteraars uit zijn eigen functie gebonjourd.

Hij heeft de poll zelf in het leven geroepen en nadat de meerderheid stemde dat hij moest vertrekken, heeft hij bevestigd dat het ook echt gaat gebeuren.

Twitter schopt Elon Musk uit directeursstoel

Eén van Musks hoofddoelen met de overname van Twitter was om democratische beslissingen hoog in het vaandel te zetten. Nadat een bekende Twitteraar voorstelde dat hij poll moest maken met zijn eigen aftreden, hield hij daad bij woord. Hij slingerde een Tweet de wereld in: ‘Should I step down as head of Twitter? I will abide by the results of the poll.’  En zo geschiedde. Ruim 17 miljoen stemmers gingen los met als uitkomst: 57,5% vindt dat hij weg moet.

Dus nu gaat hij. Elon Musk laat nu in een reactie weten dat hij aftreedt zodra hij een geschikte opvolger gevonden heeft.

Vacature: Twitter CEO

Een geschikte opvolger is (naar zijn eigen woorden) ‘Someone foolish enough to take this job!’.  Nou, met een gigantische loonstrook in het verschiet wil jij vast die ‘fool’ zijn. Of misschien is samenwerken met Musk geen pretje. Dat laten we aan jou over. Hoe dan ook blijft hij wel betrokken, goh. Als aanblijvende baas over het software- en serversteam zal hij met zijn ondernemerschap en meesterbrein nog altijd de lijntjes uitzetten in The States.

Elon Musk, Eigen Twitter-poll schopt <strong>Elon Musk</strong> uit directeursstoel
Foto: Bigstock
Source: