Met deze toekomstbanen bouw je zekerheid in

CREDITS: Screenshot The Office | NBCUniversal

De toekomst is nu. Nu is de toekomst. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De wereld verandert sneller dan ooit tevoren en je werk verandert mee.

Daarom, in de categorie ‘voorkomen is beter dan genezen’, lichten we toekomstbanen die niet zo snel gaan verdwijnen. Sterker nog, dit zijn ware zekerheden waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Deze banen zijn de toekomst

Robotontwerper

In verschillende takken van de sport nemen robots en slimme systemen banen over, en dat terwijl we – nog steeds – aan het begin van de robotrevolutie staan. Zelfsturende vervoersmiddelen, drones en robots die je in alles voorzien gaan veel van ons overnemen. Dat doen ze al, het wordt nog meer. Een expertise opbouwen op dit gebied en carrière maken in de robotindustrie is dus zekerheid inbouwen voor de toekomst.

, Met <strong>deze toekomstbanen</strong> bouw je zekerheid in
Foto: Possessed Photography | Unsplash

 

Baan in Cyber security 

Een website openklikken en direct een koekje aangeboden krijgen. Het is de normaalste zaak van de wereld. Of je mail openen en gewaarschuwd worden voor phishing… 

Maar wat nou als vissen júist je hobby is? Het is geen geheim dat de ene na de andere hacker zijn toverkunsten in de strijd gooit man en macht op te lichten. En met succes. Zelfs servers en systemen van de grootste bedrijven zijn niet meer veilig. Daarom worden specialisten op het gebied van hackers en cyber security steeds belangrijker. We kunnen nu al niet zonder: laat staan over een paar jaar. Met een baan als cyber expert zit je gebakken.

Duurzaamheidsmanager

Hoe kan het ook anders? De klimaatdoelen voor 2030 komen dichterbij en ook voor 2050 staat het nodige al op papier. Het is nog steeds geen pretje als het gaat om de gezondheid van de aarde, waardoor er wel tal van kansen en uitdagingen liggen voor de toekomst. De afgelopen jaren zijn het aantal banen omtrent duurzaamheid fors toegenomen. Iets wat in de toekomst alleen nog maar meer én belangrijker zal worden.

Data-analist

Ook voor deze topbaan kunnen we niet om de nieuwste technologieën en systemen heen. Waar de nodige data je vandaag de dag om de oren vliegt, wordt dit alleen maar erger. Als je wel raad weet met een handje vol cijfers en analyses, kan je carrière in een sneltreinvaart belanden. Bedrijven kunnen niet meer zonder data om te checken waar men staat in de markt, of ze gebruiken het om bij te sturen. Doelen behalen en prestatiedruk zijn sterker vertegenwoordigd dan ooit tevoren, waardoor deze baan je verzekerd van succes.

Nederland zijn altijd voorlopers geweest en ook op het gebied van data kun je hier goed vertoeven. Bijvoorbeeld in Eindhoven. Dé techstad van Nederland biedt superveel kansen voor wiz kids die goed zijn met data, cijfers, analyses maken en bedrijven op die manier adviseren. Een baan in Eindhoven is daardoor voor knappe koppen een zekerheidje.

VPN Hybride Werken - MANIFY

Customer experience expert

Klanten worden steeds meer verwend en veeleisender. Niet gek natuurlijk dat een mannetje puur en alleen te laten focussen op de klantervaring de standaard wordt. De bestelbusjes of bezorgers staan 24/7 voor de deur, waardoor winkelervaringen nóg specialer en belangrijker moeten worden. Of het nu gaat om een vlekkeloos online bestelproces of juist een ervaring in de winkelstraat: customer experience ís de toekomst.

Softwarebanen

Telefoons, computers, systemen, websites en ga maar door. Internet is een godsgeschenk en is niet meer weg te denken uit ons leven. Een belletje naar je moeder, in een paar klikken een pizzaatje voor de deur of gewoon de nieuwste nieuwtjes ontdekken. Zonder geavanceerde servers en apps zou het nooit mogelijk zijn. Om ervoor te zorgen dat haast de hele wereld hun leven kan blijven voortzetten, is ontwikkeling, onderhoud en optimalisatie van dergelijke features op het wereldwijde web essentieel. Als koning software wordt je plots ook koning van je eigen toekomst.

Overstromingsspecialist

Een rondje trendhoppen wijst opnieuw snel op het veranderende klimaat. Het is immers te triest voor woorden dat ijsberen en pinguïns hun huis en haard zien verdwijnen. Dat de mens hier een groot aandeel in heeft staat vast. Misschien, moeten we, er dan zelf ook iets aandoen. Met de stijgende zeepspiegel lijken dijken, huizen en land niet meer veilig voor de metamorfose van moeder natuur. Als jij je mannetje weet te staan het stijgende water de baas te zijn en Nederland en omstreken veilig weet te houden, is je toekomst verzekerd. En die van de rest van Nederland ook.

Socialmediabanen

Het aantal keren dat men tegenwoordig de socials bij de hand neemt, is niet meer op één, of zelfs twee handen te tellen. Voor dagelijks gebruik kunnen we niet meer zonder, waardoor ook bedrijven met de tijd mee moeten gaan. De nieuwste soorten media met continu veranderende trends zijn voor een outsider haast niet meer bij te houden. Alleen al daarom worden steeds vaker banen gecreëerd om de social media van bedrijven te analyseren, ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren. De snelste ontwikkelingen met het steeds grotere belang voor bedrijven, maakt het een baan voor de toekomst.

, Met <strong>deze toekomstbanen</strong> bouw je zekerheid in
Foto: Screenshot The Social Network