Van garage tot woning: droomhuis in de Pijp

Deze voormalige woning in de Pijp, Amsterdam is door de de architecten van i29 interior architects verbouwd tot woonruimte. De ruime woning van 230 m2 is helemaal op begane grond niveau en door de lichtinval vanuit het dak extreem licht. Voor het interieur zijn eenvoudige materialen en basiskleuren gebruikt, zoals witte gestucte wanden, grove eiken wandpanelen, een grijze giervloer en zwarte meubels.

Wonen in een verbouwde garage

Voor de op maat gemaakte keuken is een grote houten schuifdeur geplaatst om zo de geïntegreerde keuken af te dekken. Aan de voorkant van de keuken is een zwart kookeiland gebouwd wat een mooi contrast is met de houten schuifdeur. In de woonkamer vind je precies zo’n zelfde contrast terug tussen de opbergruimtes en het open haard gedeelte. Door middel van grote eiken wanden van vloer tot plafond worden de privé-ruimtes afgescheiden van de woonkamer en keuken. Deze privé-ruimtes bestaan uit twee badkamers, een slaapkamer en een logeerkamer.

Buiten is een patio gemaakt tussen de woon- en slaapkamer in. Om een connectie te maken tussen binnen en buiten werd een 20 m2 handgeknoopt tapijt ontworpen met een bemost patroon. Door al het licht dat naar binnen schijnt in combinatie met een groene tapijt heb je binnen toch een buitengevoel.

Foto’s: i29 interior architects


ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS