Dit nieuwe Apres Ski Bierspel is awesome!

Tijdens mijn verblijf in Tirol tipte Mike Muller, van Skiinformatie.nl, me over een super tof nieuw bierspel! We zijn inmiddels wel een beetje klaar met gëikte drankspellen King(s)en, I never ever, Beerpong, Mexen, enzovoorts, noem-het-maar-op.. Maar met een beetje oefenen ben je zo pro in Quaffing (niet te verwarren met queefing). Het vergt misschien een beetje meer oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt dan ben je ook wel echt een baas!

Quaffing

Wat doe je op wintersport nét na vieren? Juist, après skiën, zuipen. Als de hits van Hansi Hinterseer door de speakers beuken en je zo dronken bent dat je het ook nog eens als dansbaar ervaart, dan heb je alles onder controle. Maar ben je toe aan iets meer uitdaging, dan doe je mee aan Quaffing: een Après Ski Bierspel dat ‘heute der Tag’ aan het overwaaien is naar de Europese skigebieden.

Wat is de bedoeling van dit bierspel? Je schuift je pul bier naar de andere kant van de tafel. Aan de overkant staat een teamgenoot, op zo’n 50 cm van de tafel, die de pul moet opvangen én in één keer moet leegdrinken. Maar niet zomaar. In de eerste ronde kan je 1 punt krijgen voor normale catch, 2 punten voor catch aan het oor van de pul. In de tweede ronde, zelfde idee alleen moet je een 360 maken (rondje draaien dus) voordat je ‘m vangt. Ronde drie: ook weer die 360, maarrrrr wel vangen tussen de beentjes. En in de laatste finaleronde worden er twee minuten lang pullen op je afgevuurd, deze mag je op een manier vangen die je wilt. Publiek/jury geeft de punten. Al met al, het ziet er megavet uit! Check hier de beelden, van deze waanzinnige prof’s:

BEERSPORT: The Gelande Quaffing World Championships from David Stubbs / AVIVIDEYE on Vimeo.

 

LEES OOK