Lingeriesetje voor je vriendin kopen? Zo zorg je ervoor dat ze het ook draagt

CREDITS: Sharon McCutcheon

Als je al een tijdje in een relatie zit, kan het voor komen dat je je vriendin wel eens met wat anders dan een bosje rozen van de lokale supermarkt wilt verassen. Cadeaus met betrekking op jullie seksleven zijn altijd leuk: daar kunnen jullie tenminste met z’n tweeën van genieten. Toch begeeft de gemiddelde man zich op het gebied van lingerie op glad ijs. De keuze komt al snel neer op smaak. De wereld van lingerie is echter meer dan ‘mooie setjes’. Als je wil dat je vriendin het setje nog ooit de kast uit trekt, moet je toch echt op bepaalde dingen letten. Wij hebben tips op een rijtje gezet waarmee jij zorgt dat je vriendin je cadeautjes ook écht draagt.

Zo zorg je dat je lingerie geeft die je vriendin ook echt draagt

Als je ooit lingerie aan je vriendin hebt gegeven herken je het vast wel: in je hoofd zou ze voortaan elke dag rond paraderen in het pikante setje dat je uitgezocht had. Ze zou het dragen terwijl ze het huis aan het poetsen was, ze zou erin klaarliggen als jij uit je werk kwam en als je haar rokje optilde zou je het er weken later nog steeds onder vinden. De realiteit valt echter vaak tegen: het gemiddelde setje dat je aan een vrouw geeft, draagt ze misschien één keer om je een gunst te bewijzen. Daarna lijkt het echter op miraculeuze wijze te verdwijnen. Als je wil dat je vriendin de lingerie die je voor haar koopt ook daadwerkelijk draagt, moet je rekening houden met de volgende tips.

1. Zorg dat je kwaliteit geeft

Als jij bij de Zeeman om de hoek de sletterigste panter BH uit het rek trekt en hem zelf in een schoenendoos met sinterklaaspapier eromheen inpakt, is de kans klein dat je vriendin zin heeft om dat stuk uitschot te dragen. Bij lingerie voor vrouwen moet je er rekening mee houden dat het daadwerkelijk een beetje fatsoenlijke kwaliteit is. Goed ondergoed voor vrouwen kost geld, vooral wanneer je het over een cruciaal onderdeel als de BH hebt. Investeer dus in een mooi merk van goede kwaliteit. Ga het liefst voor een bekender merk, zoals Victoria Secret, dan zit je vrijwel altijd goed.

lingerie, Lingeriesetje voor je vriendin kopen? Zo zorg je ervoor dat ze het ook draagt
Foto: Valeria Boltneva

2. Zorg dat het draagbaar is

Veel BH’s zonder cup en slipjes zonder kruis zijn niet echt iets dat de gemiddelde vrouw graag draagt in het dagelijkse leven. Echter kan lingerie ook heel mooi en tegelijkertijd draagbaar zijn. Als je iets koopt voor haar is het dan ook belangrijk om hierop te letten. Koop dus geen ziek korset of rare halfnaakte creaties die je nog nooit in je leven gezien hebt. Dat zijn meestal niet dingen die een vrouw ook echt gaat dragen. Als het niet lekker zit, is het niet bevorderend voor the mood. 

3. Maak het niet te opzichtig

Je hebt sexy en je hebt over de top. Probeer het een beetje subtiel te houden. Als je bijvoorbeeld voor kant kiest, kies dan niet voor neonroze kant mét glitters en strikjes. Dat is gewoon te veel van het goedeGrote kans dat ze het zelf eerder ordinair dan sexy gaat vinden, let hier dus op. Ordinair betekent een nep lach en een “Dankjewel lieverd!” om er vervolgens een houdini’tje mee uit te voeren. Als je echter écht iets moois geeft zul je merken dat ze er ook echt blij mee is. Je kunt jezelf een beetje inspireren door te kijken naar wat ze al heeft. Als ze bijvoorbeeld voornamelijk zwarte lingerie draagt, kom dan niet met een kermiscreatie aanzetten. Hou het enigszins subtiel.

4. Laat je adviseren

In iedere lingeriezaak werken vrouwen. We kunnen je garanderen dat die vrouwen tien keer meer van lingerie weten dan jij ooit op Google zult vinden. Het is misschien ongemakkelijk om een uitgebreid gesprek over de lingerie van je vriendin aan te gaan met zo’n winkelmedewerkster, maar je voorkomt er wel mee dat je een flater slaat met je keuze. Er komt namelijk behoorlijk wat kijken bij een goed stuk lingerie. Het is dan ook aan jou om je voldoende te laten adviseren.

5. Toon waardering

Als je het voor haar gekocht hebt en ze draagt het, laat dan merken hoe goed ze eruit ziet. Wees niet bang om het er lekker dik bovenop te leggen hoe mooi je haar vindt in d’r nieuwe lingeriesetje. Als ze merkt dat het gewaardeerd wordt dat ze de sexy lingerie die ze van jou gekregen heeft draagt, zal ze het gegarandeerd vaker dragen. Er is geen betere vrouw dan een vrouw die zichzelf gewild voelt. En laten we je alvast verklappen, dat is voor jullie allebei leuk!

lingerie, Lingeriesetje voor je vriendin kopen? Zo zorg je ervoor dat ze het ook draagt
Foto: Valentin Lacoste