POV: powersliding in een Bentley Pacey-Hassan uit 1936

CREDITS: Robbert Alblas | YouTube

Wij hebben nog altijd die ene jongensdroom om asociaal hard over het asfalt in een Bentley te rijden.

Vandaag is dan ein-de-lijk de dag gekomen. Of, nouja, een soort van. Met een beetje inbeeldingsvermogen komen we er wel.

Deze Bentley uit 1936 slide over het circuit

Op YouTube zijn we namelijk tegen het account van Robbert Alblas gelopen, en dit is weer zo’n pareltje die je eens in de zoveel tijd vindt. Hij deelt wel vaker video’s van hemzelf die met een iconische wagen over de weg heen blaast, maar de video van hem die met de Pacey-Hassan Special uit 1936 over het circuit van Portimao in Portugal powerslide steekt er wat ons betreft toch wel met kop en schouders bovenuit.

Race winnende Bentley

Deze Pacey-Hassan is de belichaming van het zeldzame ras Bentleys dat in deze periode alle races domineerden. De Bentley in de video is daar geen uitzondering op. Deze Pacey-Hassan is destijds ontwikkeld door Bentley-racer en eigenaar Bill Spacey samen met Walter ‘Wally’ Hassan. De wagen was nét op tijd klaar voor zijn racedebuut in 1936 op de Brooklands Easter, en dat was een walk in the park voor deze Bentley. Uiteindelijk pakte Pacey in deze Bentley de winst bij alle vier de races waar hij aan meedeed, met als hoogtepunt de Whitsun Meeting Gold Star-race.

POV-beelden zijn heerlijk

Ondertussen heeft de origineel 4,5 liter motor een aanpassing gekregen en heeft de Bentley sterkere onderdelen gekregen voor betere prestaties, en nu produceert de wagen meer dan 230 pk. En dat zie je niet alleen vanuit een heerlijk POV-perspectief, maar je hoort het ook vooral. Het is, zoals we al zeiden, echt alsof je zelf in de Bentley over het circuit heen scheurt. Wij hebben wel genoeg geluld ondertussen, kijk jij maar eens je ogen uit met deze heerlijke beelden.