De grootste prive whiskycollectie wordt geveild

Whiskyliefhebbers kunnen hun geluk niet op in het Schotse Perth. Daar wordt namelijk de áller grootste privé whiskycollectie geveild. Deze privé whiskycollectie bestaat uit bijna 4000 unieke flessen whisky die volgens het veilinghuis ongeveer €9,5 miljoen op moeten leveren.

privé whiskycollectie, De grootste prive whiskycollectie wordt geveild

De grootste privé whiskycollectie

Nog nooit in de geschiedenis is er zo’n grote en unieke privé whiskycollectie onder de hamer gegaan. De collectie die in handen was van de in 2014 overleden Amerikaanse zakenman Richard Gooding wordt ook wel ’the perfect collection’ genoemd. En zo’n perfecte collectie te verzamelen doe je niet over één nacht ijs. Tientallen jaren is de Amerikaanse zakenman met zijn privéjet naar Schotland gevlogen om de meest unieke flessen, veilingen en destilleerderijen te bezoeken. Richard bewaarde zijn collectie in een aparte kamer, die hij toepasselijk Mr. Gooding’s Pub noemde.

Testament

Helaas overleed Richard Gooding in 2014 en laat hij zijn collectie achter aan de nabestaanden. De nabestaanden beslisten dat ze de collectie niet op drinken, maar onder de hamer doen. De erfenis zal daarmee nog wat extra oplopen met een geschatte waarde van €9.500.000,00.

Veiling

De naam van ‘The Perfect Collection’ doet zijn naam eer aan. Zo zit er onder andere dé duurste fles whisky ter wereld in. De Macallan 1926 Fine & Rare 60 Year Old is een fles die in oktober 2019 werd verkocht voor €1,7 miljoen. Daarnaast bevat de privé whiskycollectie onder andere zeer zeldzame en unieke flessen van Springbank, Bowmore en The Macallan. Spring niet meteen in het eerste beste vliegtuig of de whiskytrein naar Schotland, de veiling is namelijk pas in 2020. Tussen 7 en 17 februari en 10 en 20 april 2020 kan je jouw slag slaan.

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…