Er komt een whisky festival naar Arnhem met meer dan 1.000 whisky’s!

CREDITS: Adam Wilson
Food & Drinks

Whisky liefhebbers opgelet: zaterdag 29 september is het eerste Dutch Whisky Festival in de Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Dit wil je meemaken. Er zullen meer dan 1.000 whisky’s om te proeven, waarvan 500 (!) oude en zeldzame exemplaren.

Dutch Whisky Festival

Het festival in Arnhem krijgt een bijzondere opzet. Een groot deel van de whisky’s komen uit het luxe segment en heeft een zeldzame historische botteling. Arno Borsboom, Jeroen Koetsier en Michiel Wigman zijn de initiatiefnemers. De mannen Arno en Jeroen constateerden dat het aanbod op andere whiskyfestivals in het land minder aansluiten op de behoeften van de ervaren whiskyliefhebbers. Voor de ervaren whiskyliefhebbers zijn er weinig festivals die ook aan hen standaarden voldoen, al helemaal niet in Gelderland en omgeving. Dus dit publiek bleef weg van alle festivals.

Arno Borsboom kent de whiskywereld als geen ander met de twintig jaar ervaring die hij heeft. Hij is een van de oprichters van de Arnhem Dutch Whisky Society en verzorgt met regelmaat proeverijen met zijn bedrijf Whisky Tastings.

De compagnon van Arno, Jeroen Koetsier is een fanatieke whisky verzamelaar. Hij houdt zich bezig met proeverijen, is veilingmeester bij een whiskeyveiling en heeft een spraakmakende serie gebottelde whisky’s.

Het festival

Arno Borsboom en Jeroen Koetsier zagen genoeg redenen om daarom zelf een whiskyfestival te organiseren dat wel aan de hoge standaarden voldoet. Met hulp van whiskypersoonlijkheid Michiel Wigman kregen de mannen het voor elkaar: Dutch Whisky Festival was born! Het festival wordt gevestigd in Arnhem, goed bereikbaar met het OV en de auto.

Whiskyliefhebbers

Het festival krijgt een voldoende breed aanbod. Een groot aanbod van oude en speciale whisky’s onder een ontspannen sfeer. Dutch Whisky Festival is dé plek voor de ervaren én minder ervaren whiskyliefhebbers.

 

Toegang

Voor een toegangskaart betaal je €50 per stuk en zijn gemakkelijk via de website te bestellen. Wat krijg je daarvoor? Jij als whiskyliefhebber krijgt hiermee toegang tot het festival dat van 12:00 tot 19:00 duurt. Daarnaast zit hier een proefglas én twee drankjes aan de bar bij. Ook zitten hier voor €25 aan festivalmunten bij voor de whisky’s die niet gratis zijn om te proeven. Een mogelijkheid tot het volgen van een masterclass en een kortingsvoucher van €25 voor de whiskyveiling van Catawiki.

That’s a lot, man.

Foto: Dylan de Jonge
Menu
Total
30
Share