Zo is jouw wedding outfit on point

Voor je het weet is de winter voorbij en is het tevens ook het startsein voor het trouwseizoen. De zomer is namelijk voor veel koppels dé tijd van het jaar om in het huwelijksbootje te stappen. Heb jij een uitnodiging in de bus gehad en binnenkort een bruiloft op de planning staan? Wij helpen je met je wedding outfit! Want zo’n speciale dag vraagt om extra aandacht voor je verschijning. Met deze tips zie jij er gegarandeerd tiptop uit.

Wedding outfit dresscode

Geen idee wat je aan moet trekken? Bij de meeste bruiloften geldt gelukkig een dresscode, dus dan heb je een beetje houvast. Hou je hier altijd aan, ook als het niet helemaal je ding is. Het bruidspaar (lees: de bruid) is maanden bezig geweest om alles tot in de puntjes te regelen en zet niet voor niks een dresscode op de uitnodiging. Neem deze dus serieus, je wilt niet uit de toon vallen.

Foto’s: He Spoke Style

Naast de dresscode zijn er nog een aantal andere ongeschreven regels waar je rekening mee moet houden. De allerbelangrijkste: zet jezelf niet in de spotlight. Dit is niet jouw time to shine, maar die van het echtpaar. Kies daarom voor een subtiele outfit, één die niet de aandacht wegtrekt van de tortelduifjes. Aan de andere kant moet je er wel gekleed uitzien, dus je dagelijkse kantoorpak is ook geen optie. Probeer daarom een middenweg te vinden. Houd je aan de dresscode, trek iets speciaals aan, maar: keep it simple.

Pak

Ga je naar een klassieke bruiloft, dan is een pak een must. Kies voor één kleur en houd het daarbij. Zo behoud je die subtiele look die we eerder al even benoemden. De kleur die je kiest hangt af van het seizoen en natuurlijk de dresscode. Is de bruiloft in de zomer, dan raden wij aan om eens naar de lichtere kleuren te kijken. Lichtblauw, koningsblauw, khaki en lichtgrijs; allemaal heel geschikt voor jouw wedding outfit. In de winter kan je beter kiezen voor donkere tinten als navy, grijs en donkergroen. Kies nooit voor wit, want die kleur is uitsluitend bestemd voor de bruid en bruidegom. En ook zwart is een no-go. Het is een feestelijke dag, geen begrafenis.

sprezzatura

Smart Casual

Als de dresscode het toelaat, kan je ook voor een iets minder formele outfit kiezen. Met de nadruk op iets, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een spijkerbroek uit de kast trekt. Bij een smart casual outfit combineer je een pantalon met een clean overhemd of T-shirt en een colbert. Je kan de colbert ook weglaten, maar wij adviseren toch om er (in ieder geval aan het begin de dag) één aan te trekken. Zo weet je zeker dat je niet underdressed bent. En als je merkt dat zonder ook prima kan, dan kan je ‘m gemakkelijk uit doen. Ook hier geldt dat lichte kleuren je outfit zomers en chique maken. Kleuren als donkerblauw, grijs en bruin kunnen altijd, maar zijn vaak net iets minder speciaal als je voor smart casual gaat.

Schoenen

Je schoenen houd je rustig en netjes. Draag je een pak, dan kies je voor een klassiek Engels model, bijvoorbeeld derbies of broques. Bij een smart casual outfit zou je eventueel ook voor een loafer kunnen gaan. Welk model je ook kiest, ga altijd voor een schoen van leer of suède en haal er van te voren nog even een doek overheen. Een goedkope of afgetrapte schoen doet af aan je outfit en dat is echt zonde!

Stijlvolle mannen

Das

Omdat je de outfit rustig houdt, mag de das opvallen. Kies voor een complementaire kleur om de outfit in balans te houden of ga voor een printje.

Horloge

Tot slot kies je voor een horloge om de wedding outfit helemaal af te maken. Het is één van de weinige accessoires die je draagt, want nogmaals; je gaat voor een subtiele look. Eventueel zou je nog voor een dasspeld of een pochet kunnen kiezen, maar een goed horloge is vaak al genoeg. Zo is jouw outfit om door een ringetje te halen!

wedding outfit

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…