GYRE SeaCleaner: stijlvol sporthorloge van gerecyclede visnetten

CREDITS: GYRE

We krijgen tranen in onze ogen als we beelden zien van het plastic soep probleem. Elke minuut belandt een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. Als liefhebber van reizen zijn we fan van mensen die daar iets tegen doen. En als dat ons ook nog een stijlvolle pols bezorgd zijn we helemaal blij.

De GYRE SeaCleaner is een sporthorloge gemaakt van gerecyclede ‘spooknetten’. Deze netten zijn uit de Indische Oceaan gevist en hebben een tweede leven gekregen. Het horloge ademt verschillende culturen. Zo heeft de SeaCleaner een Frans design en een hoogwaardig Japans solar uurwerk.

GYRE SeaCleaner: stijlvol om de pols, goed voor de oceaan

De Nederlandse startup GYRE heeft de horloges helemaal zelf ontworpen: van kast tot secondewijzer. Qua kleur heeft het merk zwart aangehouden omdat dat ook de originele kleur is van het gerecyclede materiaal. Naast een variant die helemaal zwart is, is er ook eentje met groen uitgebracht. Die kleur staat natuurlijk symbool voor de duurzaamheid die het merk wil uitstralen.

GYRE staat symbool voor verandering, zonder stijl en comfort uit het oog te verliezen. Het nieuwe Nederlandse horlogemerk richt zich op een hoger bewustzijn voor het plastic soep probleem. Om het probleem tegen te gaan droppen lokale vissers de gevonden visnetten af bij de recycler. Hiervoor krijgen de vissers ook geld zodat het merk bijdraagt aan de lokale economie.

gyre seacleaner
Foto: GYRE

Kleinkind waardig?

De horloges voldoen aan de eisen van een hoogwaardig sporthorloge. Het saffierglas is kristalhelder en zuiver. Zie het horloge als een toevoeging aan je persoonlijke assortiment. Je doet iets goeds voor het milieu en je kan ‘m dagelijks dragen. Het is geen horloge dat je later aan je kleinkind geeft. Of juist wel. Het horloge gaat in ieder geval lang genoeg mee en je hebt een mooi verhaal.

Kickstarter

Dinsdag 5 mei gaat het project van start op Kickstarter. 5% van elk verkocht horloge wordt gedoneerd aan The Ocean Cleanup. Normaal gesproken gaat de GYRE €289,- kosten. Mocht je snel zijn dan ga je niet de volle mep betalen. De Super Early Birds gaan eruit voor €189,- en de Early Birds voor €199,-.

Foto’s: GYRE

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…