Vivos xPoint: bungalowpark, maar dan met bunkers voor het einde der tijden!

Travel

Elk jaar vergaat de wereld wel een keer. Doomsday had de afgelopen 20 jaar al tig keer moeten plaatsvinden, volgens doemdenkers. Gelukkig is dat niet gebeurd, maar als het wel écht zo ver is kunnen wij je vertellen waar je heen moet. In South Dakota is een  bunkerpark gebouwd genaamd Vivos xPoint, een soort centerparcs, maar dan bestemd tegen nucleaire aanvallen. Gezien de luxe zou je er nog comfortabel kunnen overleven ook.

Vivos xPoint

Om precies te zijn staat het bunkerpark dicht tegen de Black Hills aan, ofwel midden in het ‘Wilde Westen’ en dus een rijke historie. Vivos xPoint was oorspronkelijk een munitiedepot voor het leger. Denk aan een aardige 575 militaire bunkers van het stevigste beton. De legerbasis, gebouwd door de Army Corps of Engineers, diende als fort voor het bewaren van bommen en munitie. Tot aan 1967, toen de basis met pensioen ging. Nu heeft het dankzij Vivos een andere bestemming gekregen.
Vivos xPoint 4

Veilig en wel

Het gebied, waar Vivos xPoint zich bevind, heeft een oppervlakte van 46 km² en wordt, strategisch gezien, beschouwd als de veiligste plek in Noord-Amerika. Niet gek op een hoogte van ongeveer 1158 meter, ver weg van grote wateren en 160 km ver weg van het meest dichtstbijzijnde, potentieel nucleair doelwit. De bunkers zelf staan verspreid over een gebied van 23 km². Door het ontwerp van de ondergrondse bunkers maken ze het nog mooier. Zo bied elke bunker een weerstand van 225000 kilo aan druk en zit er 120 meter tussen elke bunker voor privacy redenen.

Voor de privéjets en helikopters zijn er speciale landingsbanen aangelegd en er is zelfs een gemeentelijk vliegveld aanwezig. Van binnen zijn de bunkers leeg, zodat je deze naar jouw smaak kan inrichten. Behalve de ramen, want die zijn vervangen door LCD schermen met de achtergrond van de natuur. Je kan een bunker kopen voor $25000, inclusief dikke verzekering en internet.

Vivos xPoint 6

Film

Het is dat het de V.S. is anders zou ik het niet geloven. Alles moet daar ‘bigger and better’. Het lijkt wel op een manuscript uit een Hollywood science-fiction film. Zo klinkt het en daar lijkt het ook nog eens op. Bij het zien van de foto’s vroeg ik me af wie dit daadwerkelijk gaat doen. Kijken we te veel films? Willen we misschien dat er iets groots gebeurt? Of maakt Vivos slim gebruik van de angst en goedgelovigheid van de mens? Hoe dan ook, het is bijzonder wat de Amerikanen hebben neergezet. Zelf sla ik Vivos xPoint toch over en laat ik ‘doomsday‘ op mij afkomen. Als jij  wel interesse hebt wil ik best een keer komen kijken.

 

 

Total
1
Share