Reizen anno 2020 – gaan we het dit jaar anders doen?

CREDITS: Taylor Simpson⎪Unsplash

Reizen anno 2020, een verhaal apart. De veranderingen die spelen rondom het klimaat houden ons meer dan ooit bezig. Reizen zorgt nu eenmaal voor uitstoot en daar zijn we ons bewust van. Alleen er is een nadeel: reizen is gewoonweg een geweldig fenomeen.

Je hebt misschien al wel een bestemming in je hoofd voor dit jaar. Of je bent juist nog aan het oriënteren. Ondanks dat we toch nog steeds meer gaan vliegen en de auto nog instappen zonder ‘autoschaamte.’ Is misschien dit jaar toch wel het jaar waarin we gaan veranderen. Want eerlijk is eerlijk kunnen we voor altijd op dezelfde voet verder gaan?

Zo gaan we reizen in 2020

De wereld veranderd en wij veranderen mee. We gaan steeds verder op reis, willen op bestemmingen komen waar geen toeristen zijn en boeken Airbnb’s in plaats van hotels. Hoe zullen wij millenials gaan reizen in 2020: wat veranderd er en waar gaan we op letten? Wij hebben al wel een voorgevoel.

‘Vliegschaamte’ heeft effect

Ook al zouden we het af en toe wel willen, we kunnen gewoon niet meer om het woord vliegtuigschaamte heen. Maatschappijen bieden aan om je CO2-uitstoot te compenseren en het haalt elke dag de krant.

Natuurlijk weten we allemaal dat het klimaat veranderd. We worden onszelf steeds meer bewust van wat we nu eigenlijk uitstoten en onze bijdragen zijn aan de CO2 toename. Daarom gaan we in 2020 bewustere keuzes maken als het gaat om een reisje boeken. Vliegschaamte is het perfecte woord voor de reistrend van “TweeTwintig.” Allemaal willen we een steentje bijdragen aan een beter klimaat, we zijn te sociaal om het niet te doen. Voel jij al de boze blikken van vegans in je nek branden wanneer jij voor vliegtickets zit te kijken?

Zo reizen we in 2020
FOTO: William HookUnsplash

Niet zeuren, gewoon de trein pakken

Okay, je bent nu dus aan het overwegen om niet het vliegtuig in te stappen, welke opties zijn dan het komende jaar erg populair? Treinen! Met de trein heb je voordelen die niet op kunnen tegen de pijnlijke oren in het vliegtuig en het vechten tegen dichtvallende ogen als je met auto gaat. Je gaat zitten en laat jezelf vervoeren als een king. Lees een goed boek of pak je slaap die je de afgelopen drie maanden hebt gemist.

Of het nu een korte stedentrip is of op wintersport in Oostenrijk, de trein is zeker het overwegen waard. Het uitzicht wat je hebt is vele malen beter dan dat je gaat met het vliegtuig. Kijk eens een keer naar de wereld om je heen in plaats van de staren naar een beeldscherm. Aanschouw hoe de infrastructuur van een land is en beeld je in wat de mensen aan het doen zijn die in de natuur het geluk beproeven.

Zo reizen we in 2020
FOTO: JKUnsplash

Eco-friendly

Het aanbod van appartementen, Airbnb’s en toch ook nog steeds hotels wordt steeds breder. Anno 2020 hebben cheap-ass hotels ruimte gemaakt voor eco-friendly verblijfplaatsen. Met gerecycled meubilair en herbruikbare goederen, draag jij je steentje bij aan een groenere manier van reizen.

Alleen op pad

Kun jij geen travel-maatje vinden of heeft je potentiële partner geen tijd om er even tussenuit te knijpen? Ga dan gewoon met jezelf de wereld verkennen! In 2020 wordt het steeds normaler dat je alleen op reis gaat. Er is een groei aanwezig in het aantal reizigers dat alleen op vakantie gaat. Kom even helemaal tot rust, je hoeft met niemand rekening te houden en ontmoet andere reisgenoten.

Zo reizen we in 2020
FOTO: Dino ReichmuthUnsplash

The local journey

Toerisme is een woord wat veel mensen pijn doet. Je wil uniek zijn en op plaatsen komen waar nog nooit iemand is geweest. Dus hebben we een tip voor je: ga eens local! In plaats van met een gids op pad te gaan, ga je met een local mee die je naar alle unieke plekken leidt en hotspots onder de locals. Proef de gastvrijheid van locals en sta direct in contact met de ware cultuur.

Zo reizen we in 2020
FOTO: Melanie DretvicUnsplash

 

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…