Een vliegreis naar nergens is opeens helemaal hip

CREDITS: Arie Wubben

Een vliegreis naar nergens. Je denkt waarschijnlijk waar gaat dit nou over? Om het even duidelijk te maken: je koopt een kaartje, gaat naar het vliegveld, stapt in het vliegtuig en wordt weer afgezet op hetzelfde vliegveld.

Dat klinkt toch absurd? Toch blijkt het helemaal the bom te zijn. In Taiwan, Japan en Australië is het helemaal hip. Mensen betalen een vliegticket om een tijdje in de lucht te vliegen om vervolgens weer naar huis te gaan. Wat heb jij ervoor over om op een vliegreis naar nergens te gaan?

Een vliegreis naar nergens is opeens helemaal hip

Als je denkt dat het niet gekker kan worden, is het te laat. Welke gek zou daar nou geld voor betalen? Niks blijkt minder waar, want tot nu toe zijn bijna alle vluchten naar nergens uitverkocht. Royal Brunei Airlines heeft de afgelopen maanden al meerdere vluchten gedaan. Een Qantas vlucht in Australië was in maar liefst 30 minuten uitverkocht. In Japan hadden ze zelfs een vlucht van 90 minuten in het thema: Hawaii. Klinkt misschien toch wel gaaf.

Vliegreis
Foto: Sacha Verheij

Hier vlieg je heen

Er is natuurlijk wel verder nagedacht over de route die wordt afgelegd. Ze moeten het natuurlijk wel een beetje interessant houden. Zo wordt er over prachtige landschappen gevlogen. Voorbeelden hiervan zijn; een tour over Australië of een reis over Antarctica. Hebben mensen zoveel behoefte, om het gevoel te hebben dat ze op vakantie gaan? Het blijkt van wel.

Voordelen voor vliegtuigmaatschappijen

Deze vluchten hebben natuurlijk een voordeel voor werknemers bij een vliegtuigmaatschappij. Vluchten naar nergens zorgen er voor dat het personeel toch nog kan werken. Het schijnt ook over te waaien naar Amerika en India waar er een groeiende vraag naar is. Natuurlijk is het niet zeker hoe dit zich gaat ontwikkelen, maar dit is misschien wel The Next Big Thing. Met deze gedachte zou het ons niks verbazen als de SpaceX vluchten ook direct uitverkopen.

Vliegreis
Foto: Jeshoots