Vliegen met de beste businessclass ter Wereld: Qatar Airways Qsuite

Eerder schreven we het al: first class vliegen moet op de bucketlist van iedereen staan. Kort daarna kregen we een uitnodiging om de beste businessclass ter wereld te ervaren in de Qsuite van Qatar Airways. Natuurlijk zijn wij de flauwste niet en testten deze maar al te graag uit.

Qatar Airways Qsuite

Natuurlijk is business class vliegen al een flinke upgrade van je vlucht ten opzichte van een standaard economy class. Maar Qatar Airways gaat met hun Qsuite nog een stapje verder. Na het ontvangst met champagne, een korte kennismaking met de steward(ess) en het checken van de rijkelijk gevulde toilettas die je cadeau krijgt, is het tijd voor jezelf. Met een schuifdeurtje verandert jouw stoel in een klein slaapkamertje, met alle gemakken van dien. Denk aan een stoel die volledig plat kan. Een mediasysteem met een scherm én een aanbod waar je U tegen zegt (denk aan de volledige Avenger serie(!), zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen. Daarnaast krijg je standaard een noise cancelling headphone in je Qsuite, dus ook qua geluid zit je er prima bij.

Wanneer je met je partner gaat biedt Qsuite nog een unieke optie. Wanneer je kiest voor 2 Qsuite stoelen naast elkaar, kan het middenpaneel omlaag gezet worden waardoor je van de 2 slaapkamertjes eigenlijk een groot 2-persoonsbed maakt. Ben je met zijn vieren? Dan kun je er zelfs voor kiezen om vier Qsuites te verbinden en samen te genieten van het fantastische eten. Of een poetje toepen, wat je wil!

, Vliegen met de beste businessclass ter Wereld: Qatar Airways Qsuite

Eten in stijl, wanneer jij dat wil

Wanneer je de kaart openslaat en je ziet 10 verschillende ontbijten, dan weet je eigenlijk al voldoende. Van verschillende soorten smoothies, omeletten, muesli en ontbijtgranen, tot een traditioneel Arabisch ontbijt. De lunch is nog uitgebreider met Thais rund en noodlesalade tot italiaanse ciabatta’s of tortellini’s. En dan hebben we eigenlijk het belangrijkste nog niet gehad: Het diner.

Bij het diner wordt de tafel voor je gedekt. Een tafelkleed, echt glas, bestek en katoenen servet. Als je al het idee hebt dat je in een vliegtuig zit, dan is dit u zeker voorbij. Dit is met vlag en wimpel het beste eten wat je ooit in een vliegtuig gegeten hebt. In combinatie met uitmuntende wijnen, inclusief champagne vooraf en een portje bij het kaasplankje, is de ervaring helemaal compleet.

Een welverdiende nachtvlucht

Natuurlijk is het relaxt om languit films te kijken terwijl je vliegt. Helemaal met de massagefuncties in de stoelen. Als dat je niet genoeg ontspanning geeft om uitgerust aan te komen op je bestemming, dan ga je toch lekker plat. Je stoel wordt met één druk op de knop omgetoverd tot een bed waar in volledig horizontaal kunt gaan. Ik vond het eigenlijk al jammer dat we bijna in Amsterdam waren.

Ook vliegen in een Qsuite?

Natuurlijk wil je na dit verhaal ook vliegen met een Qsuite. Dat kan op dit moment nog niet op elke vlucht van Qatar Airways. Maar op een aantal populaire bestemmingen is dat wel mogelijk:

  • Bangkok:         Vanaf €1899,-
  • Colombo:        Vanaf €1799,-
  • Kaapstad:        Vanaf €1899,-
  • Bali:                 Vanaf €1999,-
  • Kuala Lumpur: Vanaf € 1899

Meer informatie over Qsuite vind je op de website van Qatar Airways

, Vliegen met de beste businessclass ter Wereld: Qatar Airways Qsuite

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…