Vijf single vakantiebestemmingen voor de nieuwe vrijgezel

Je gaat het gegarandeerd ooit in je leven meemaken: je denkt dat je de perfecte vrouw gevonden hebt. Alles is perfect, soms wel jaren lang. Je hebt een toekomst met iemand gepland en je verwachtingen zijn hoog. Tot ineens dat punt komt waarop het niet meer werkt, ook wel bekend als het zogenaamde breaking point. De brandstof is op, de vlam is weg. Er zijn talloze redenen voor zo’n break-up, dus we zullen daar niet verder over uitweiden.

Wat bij iedereen hetzelfde is, is het gat wat achter blijft. Je kan je behoorlijk shit voelen als je net een heftige relatie achter de rug hebt. Liefdesverdriet is geen feestje. Het antwoord wat wij je geven? Ga op reis! Neem tijd om tot jezelf te komen, of juist even lekker helemaal uit je plaat te gaan. Het is aan jou wat jij nu nodig hebt. Maar laten wij nu voor jou de vijf single vakantiebestemmingen hebben voor de nieuwe vrijgezel. Want zélfs van een break up kun jij het beste maken. Welcome to the singles club, amigo! 

Single vakantiebestemmingen, Vijf single vakantiebestemmingen voor de nieuwe vrijgezel
Foto: Angelina Litvin

Top vijf newly single vakantiebestemmingen

1. Cognac, Frankrijk

Cognac is een Franse gemeente op ongeveer vier uurtjes van Parijs. De plaats bevat een ouder gedeelte waar prachtige middeleeuwse straten en kastelen te bezichtigen zijn. Het andere gedeelte van de stad is een nieuwer centrum waar een aantal kroegen en winkels te vinden zijn. En laat Cognac, zoals de naam wellicht al verraadde, nou dé geboorteplek zijn van je grote vrienden Henny, Rémy Martin en Courvoisier. De stad staat namelijk vooral bekend om de velen cognac destilleerders die er zitten. En laat jij nou tijdens deze heftige periode een prima kandidaat zijn om de voorproever te zijn van deze schatjes!

Relax in de kasteeltuinen, loop door de prachtige oude straten en ga in een pittoresk kroegje genieten van een heerlijk glaasje verse Hennessy. En vergeet ook vooral niet even de tijd te nemen om een destilleerder te bezoeken. Het drankje mag namelijk alleen maar geproduceerd worden in deze streek, met als resultaat dat alle grote cognacnamen hier gevestigd zijn.

Tip: Bezoek Cognac tijdens het jaarlijkse festival Fête du Cognac. Dit wordt jaarlijks rond juli gehouden. De oude binnenstad wordt omgetoverd tot een festivalterrein. Je kan hier dan genieten van een glaasje cognac-Schweppes, terwijl je geniet van de sfeer en bandjes die komen optreden.

2. Boedapest, Hongarije

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Niet alleen is deze stad lekker goedkoop, er is ook nog eens enorm veel te beleven. Heb jij zin in een vakantie waarin je gewoon écht even lekker je gedachten kan verzetten en je kan bevinden in een compleet andere cultuur? Dan is Boedapest je man.

Het Parijs van midden-oost-Europa is dé place to be voor de vrijgezelle man. Het is een internationale stad, de feestjes zijn er vrijwel altijd legendarisch, de Hongaarse chicks winden er geen doekjes om en het is spotgoedkoop. Overdag kan je lekker relaxen in een van de vele Spa’s en trouwens… ’s avonds kan je er ook heen, want dan geven ze daar gruwelijke zwembadfeestjes.

3. Ibiza, Spanje

Breng je dagen door op het strand met een cocktail in je hand. Geniet in de nachten van heerlijk eten, te dure drankjes en gewaagde dansjes in de dikste clubs. Ibiza is een must voor de vrijgezelle man, het is hét paradijs. Gegarandeerd zul jij hier je dagen in complete zen doorbrengen, met op zijn tijd de verdiende kater.

Geniet van mooie mensen en dure auto’s. Bezoek toffe festivals en denk vooral even niet aan thuis. Ibiza is een eiland in het altijd zonnige Spanje. De losbandige naam die het eiland vandaag de dag kent is voortgekomen uit de hippiecultuur. Jaarlijks trekken enorm veel grote DJ’s naar het eiland om daar de mooiste feestjes te maken. Het eiland zit op slechts een paar uurtjes vliegen. Het eiland is dé plek om gewoon echt te relaxen. 

Huur er een mooie villa en breng je tijd door in het midden van een van de blauwste zeeën van Europa. Hangmatten worden hier je beste vriend, en je bankrekening wordt je grootste vijand. Maar daar ga jij je natuurlijk niet druk over maken op je welverdiende vakantie.

Single vakantiebestemmingen, Vijf single vakantiebestemmingen voor de nieuwe vrijgezel
Foto: Michael Haslim

4. Sri Lanka

Als je echt in een zwart gat beland na je break up, en je hebt bijvoorbeeld een maand de tijd, raden we je Sri Lanka aan. Pak je backpack in met wat essentials, boek je ticket naar Colombo en ga lekker even rondreizen. Je hoeft hier van te voren niet eens echt te bepalen waar je heengaat. Laat je gewoon leiden door het land zelf. Er zijn heel veel mooie dingen te zien in Sri Lanka. Het staat dan ook algemeen bekend als het nieuwe Thailand. Maar waar Thailand al voor een groot deel overgenomen is door het toerisme, valt dit in Sri Lanka nog mee.

In Sri Lanka kun je écht op avontuur uit. De cultuur is compleet anders en je bent echt op jezelf aangewezen. Je hebt er strand, geweldige natuur en prachtige tempels. Stippel je eigen route uit. Mocht je nou echt de ultieme uitdaging met jezelf aan willen gaan, kun je ervoor kiezen om in retraite te gaan in een van de bekende kloosters. Dit houdt in dat je voor een bepaalde tijd in stilte gaat leven en compleet afgesneden bent van de buitenwereld. Maar dit is alleen voor de die hards, aangezien je op plankjes slaapt, alleen maar mag mediteren en na 11 uur ’s ochtends niks meer mag eten.

5. Rio de Janeiro, Brazilië

Latina’s met te kleine zwempakjes, feestjes midden op straat en vooral heel veel alcohol. Rio de Janeiro is dé stad als jij gewoon even al je gezeik weg wil feesten. Rio de Janeiro kent de mooiste vrouwen en de dikste clubs. Het is even een reis om er te komen, maar dan ben je ook wel in het singles paradise. 

Rio De Janeiro ligt aan de Zuid-Atlantische kust in Brazilië en staat bekend om zijn geweldige strand cultuur. Een groot deel van het leven daar draait om het strand. Er zijn enorm veel activiteiten te doen en het is een van de meest bruisende steden ter wereld. Dit juweeltje is een geweldige plek om gewoon even alles aan de kant te zetten en je alleen maar druk te maken over je tekort aan zonnebrand. Een van de beste single vakantiebestemmingen, die jouw gebroken hart vult met lange, bruine benen en Braziliaanse knipoogjes.

Tip: bezoek Rio De Janeiro tijdens het beroemde carnival. Dit is een tijd van échte gekte: de straten worden omgetoverd tot een kleurrijk feest tafereel en we beloven je dat je de tijd van je leven zult beleven.

Single vakantiebestemmingen, Vijf single vakantiebestemmingen voor de nieuwe vrijgezel
Foto: Štefan Štefančík