Stedentrip tip: Tbilisi

CREDITS: Naridzer

Georgië werd afgelopen jaar al op de kaart gezet doordat het de locatie was voor het nieuwe seizoen van ‘Wie Is De Mol’. Hierin was de buitenaards mooie natuur van het land te bewonderen. Maar naast natuur heeft dit land nog veel meer te bieden en met name in de hoofdstad Tbilisi. Wij waren er en vertellen je waarom jou volgende trip naar Tbilisi moet zijn.

Stedentrip naar Tblisi

Modern, gezellig en hip

Vele mensen denken bij Tbilisi nog vaak aan de koude grijze Soviet Unie. Niks is minder waar. Tibilsi is een enorm warme stad met veel sfeer. Het land heeft daadwerkelijk een verleden met Rusland en oorlogsvoering, maar is inmiddels volkomen veilig. Mede door dit verleden is de stad nu extra in bloei. De bevolking is zich bewust van de vrijheid die ze hebben en hier maken ze maar al te graag gebruik van. Het deed ons denken aan een vergelijkbaar effect als de hippie periode. Hierdoor zit de stad vol met de meest hippe barretjes, clubs en art galleries.

, Stedentrip tip: Tbilisi
Foto: Jaanus Jagomägi

Uitgaan in Tblisi

Tbilisi heeft een bizar goed nachtleven. De bevolking geniet van hun vrijheid en dat heeft zich het afgelopen decennium geuit in de opkomst van enorm goede clubs en bars in de stad. De club die boven alles en iedereen uitspringt is Bassiania. Deze tent is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste underground club van de wereld. Je leest het goed, de wereld! Niet Berlijn, Ibiza of Barcelona, maar Tbilisi beschikt over de beste underground club van de wereld!

, Stedentrip tip: Tbilisi
Foto: Kyrylko

Overnachten in Tblisi

Aan accommodaties in Tbilisi is geen gebrek. Zo vind je hier de meest hippe hostels, waar je voor een prikkie kan overnachten. Het hostel wat eruit springt is ‘Fabrika’, deze moet je echt gezien hebben! Naast hostels zijn er nog tientallen andere echt mooie hotels waar je in vergelijking met andere Europese bestemmingen de helft voor betaald. De bevolking is trots op hun land en genieten van het feit dat het populairder wordt op internationaal gebied. Dit zie je terug in het aantal adressen voor couchsurfing. Mensen stellen maar al te graag hun huis open voor toeristen en laten daarbij met trots hun stad zien. Top!

, Stedentrip tip: Tbilisi

De wijnen

Georgië staat bekend om zijn goede wijnen en wij geven ze geen ongelijk. Je hebt hier de lekkerste wijnen en ook in Tbilisi vind je vele wijn gerelateerde barretjes. Vanuit de stad zijn er genoeg mogelijkheden om een tour te boeken naar een van de vele wijnhuizen in omliggende wijnstreken. Hierbij zul je overnachten in de bekendste wijnhuizen waarbij je alles leert over de geschiedenis van de Georgische wijn. Dat je er overnacht is niet zonder rede want deze hele tour gaat natuurlijk gepaard met veeeel wijn! Enjoy!

, Stedentrip tip: Tbilisi
Foto: Pasaheros

Spotgoedkoop

Tbilisi is nu pas echt toeristische aan het opbloeien. Dit houdt in dat alles nog spotgoedkoop is, toeristen nog geliefd worden en je overal onontdekte pareltjes in de stad kunt ontdekken. De stad is hierdoor nog erg puur. In plaats van de overvolle Starbucks kom je lokale koffietentjes tegen.

Dus wat kost alles hier:

Biertje: €0.90
Avondeten: € 5-7
Toegang club of museum: €5-10
Metrokaartje: €0,16
Pakje sigaretten: €0.90
Fles (degelijke) wijn: €5.00
Taxi van het vliegveld naar het centrum: €7,50
Overnachten in een hostel: €5-10

, Stedentrip tip: Tbilisi
Foto: Samet Kasik
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…